Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών για τις συνδικαλιστικές διώξεις στην Ευρωκλινική

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 24 Φλεβάρη, θα εκδικαστεί η αγωγή των δύο απολυμένων συναδέλφων μας, ενάντια στις απολύσεις, που αποφάσισε η εργοδοσία της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ.

Η απόλυση των δύο συναδέλφων, συνδικαλιστών, μελών της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, ανακοινώθηκε από την διεύθυνση της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, λίγες μέρες μετά την απεργία του κλάδου την 1η Ιούλη, με προφανή στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς.

Την Παρσκευή 24 Φλεβάρη, στις δικαστικές αίθουσες διεκδικούν την ακύρωση της απόλυσης. Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες σημερινές συνθήκες, όπου σχεδιάζεται νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, έχει καθοριστική σημασία, σύσσωμος ο κλάδος να δηλώσει έμπρακτα την στήριξή του στους συναδέλφους μας.

Καλούμε τις Διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, να παραβρεθούν την Παρασκευή 24/02 στις 9 :00 π.μ. στο κτίριο 9, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Να μην ανεχτούμε την απόπειρα της εργοδοσίας, να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση, να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...