Ανακοίνωση Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών για απολύσεις στην Inmaint

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την έμπρακτη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία InMaint που συνεχίζουν με 48ωρη απεργία για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους.

Η εταιρεία InMaint, θυγατρική εταιρεία της Intrakat του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ προχώρησε σε απολύσεις δύο συνδικαλιστών του σωματείου, λίγες μέρες μετά από την 48ωρη απεργία των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία έχει σκοπό να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου” σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε ανενόχλητη να καταπατά τα δικαιώματά μας, να επιβάλλει την απληρωσιά, να αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει κυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι απολύσεις στην InMaint έρχονται μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στις ζωές μας, με τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που στόχο έχουν να ματώσουν κι άλλο τον λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι βασική πλευρά της νέας συμφωνίας ΣΕΒ-Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία, μαζί με το περεταίρω χτύπημα μισθών συντάξεων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ξαναστέλνει σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ, Γ. Βρούτση.

Είναι, άλλωστε γνωστό ότι το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, η φτώχεια και η εξαθλίωση πάνε χέρι χέρι με το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων και της αντίστασης των εργαζομένων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της InMaint που παρά τις συνεχείς προσπάθειες της εργοδοσίας, παρά την πίεση την τρομοκρατία συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους. Η αγωνιστική τους στάση μας δίνει δύναμη. Θα σταθούμε μαζί τους με οποιοδήποτε τρόπο.

Απέναντι στην επίθεση στις ζωές μας, απέναντι στην τρομοκρατία εργοδοσίας και κράτους  προτάσσουμε την δικιά μας ταξική ενότητα. Την ενότητα των εργαζομένων για πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να παλέψουμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο τις ανάγκες μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς για την πάλη ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα με στόχο να δώσουμε δυναμική πανελλαδική απεργιακή απάντηση που θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της πάλης για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της InMaint.

Απαιτούμε την ακύρωση των απολύσεων

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...