Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για το Νέο Πολυνομοσχέδιο – Λαιμητόμο

Δημοσιεύτηκε στις

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νέο πολυνομοσχέδιο συνεχίζει τη φοροληστεία με την έμμεση φορολογία, χτυπώντας τους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στο πετρέλαιο κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για το “κατά κύριο επάγγελμα” αγρότης, για να δικαιούται μείωση φόρου το αγροτικό εισόδημά του. Από το 35% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ανεβαίνει στο 50% τουλάχιστον του συνολικού εισοδήματός του.

Με τον διαχωρισμό των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη”, η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προωθεί, πιο γρήγορα, το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρών – φτωχών αγροτών, που για να συμπληρώσουν το πολύ χαμηλό αγροτικό εισόδημά τους αναγκάζονται να κάνουν και μια άλλη δουλειά, (εποχιακά μεροκάματα, άνοιγμα μικρομάγαζου στο χωριό κ.α.).

            Ταυτόχρονα, σπέρνει την διχόνοια και τη διάσπαση μέσα τους αγρότες, καλλιεργώντας και την αυταπάτη ότι κάποιοι μεγαλύτεροι, φεύγοντας οι μικροί από τη μέση, θα καρπωθούν περισσότερες επιδοτήσεις/ ενισχύσεις θα αρπάξουν τη χέρσα γη και θα εξελιχθούν σε … «μεγαλοφάρμερς».

Οι αγρότες που βιώνουμε την ίδια σφοδρή επίθεση, ενωμένοι πολεμάμε τους «κλέφτες» του εισοδήματός μας δηλαδή το κράτος και την κυβέρνηση που μας επιβάλλει φόρους και χαράτσια, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που μας πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια και μας παίρνουν τζάμπα τη σοδειά, τις τράπεζες που μας “ρουφούν το αίμα”.

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι και οι εχθροί μας και σ’ αυτούς ορθώνουμε αγωνιστικό μέτωπο, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με την πολυήμερη, σκληρή μάχη στα μπλόκα διεκδικήσαμε αφορολόγητο όριο για όλους τους αγρότες. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μας το δώσει κάτω από την πίεση του αγώνα μας. Όμως, μείωσε το αφορολόγητο των εργαζομένων από τις 9.500 ευρώ που ήταν,  στα 8. 670 ευρώ. Την πλήρωσαν, δηλαδή, πάλι οι φτωχοί εργαζόμενοι, ενώ, την ίδια ώρα και τούτη η κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες, προσφέρει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές όπως πχ, η μείωση του φόρου στο φυσικό αέριο που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τους βιομήχανους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο πληρώνουμε πανάκριβα, (60 – 70 ευρώ το στρέμμα για πότισμα) και όλος ο λαός.

Αυτό που κερδίσαμε με το αφορολόγητο για μετα το 2016, μας το παιρνει πίσω με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών  αναδρομικά από το 2015, με τη διατήρηση παλιών και την επιβολή νέων χαρατσιών που φορτώνονται στις πλάτες μας, (ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ και για τα χωράφια, δηλώσεις ΟΣΔΕ, αρδευτικές γεωτρήσεις, σταυλικές εγκαταστάσεις κ.α.)

Να ξέρει η κυβέρνηση, ότι θα αγωνιστούμε μαζι με τους συμμάχους μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα απέναντι στους κοινούς αντιπάλους μας. Η όποια κυβέρνηση θα το διαπιστώσει αυτό πολύ γρήγορα. Μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας που δεν παίρνουν αναβολή, θα ξαναβγούμε στα μπλόκα ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει και ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, με περισσότερες επιτροπές αγώνα, με ενεργούς αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες

 

                                                                                                                        19 Μάη 2016

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...