Ανακοίνωση – Καταγγελία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος μας στηρίζει την αποφασιστικότητα των δασκάλων και γονιών από το Πέραμα που έστειλαν στα τσακίδια τους θρασύδειλους εγκληματίες τις Χρυσής Αυγής. Η επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε δασκάλους και γονείς χτες σε σχολείο στο Πέραμα, δεν μας τρομάζει!  

Καλούμε όλους τους σπουδαστές να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να πατήσουν στην άσχημη κατάσταση που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας, για να μας γεμίσουν με το φασιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο. Για να μας πείσουν ότι εχθρός μας είναι τα κατατρεγμένα και ξεριζωμένα προσφυγόπουλα και όχι τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους που βάζουν τους λαούς να σφάζονται για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.

Οι σπουδαστές έχουμε αποδεχθεί τα προσφυγόπουλα που σπουδάζουν στα σχολεία δίπλα στα μικρότερα αδέρφια μας. Από την πρώτη στιγμή μαζί με εργατικά σωματεία κάναμε ότι μπορούσαμε για να τους στηρίξουμε υλικά και ηθικά, αλλά  και να διεκδικήσουμε -αυτό που θέλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες – τα κατάλληλα μέτρα ώστε να φτάσουν ασφαλείς και γρήγορα στον προορισμό που θέλουν, καθώς και όσο βρίσκονται στην Ελλάδα να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Χρυσή Αυγή, τσιράκι των αφεντικών!

Ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!

Δεν ξεχνάμε ότι ήταν οι πρώτοι που ίδρυσαν τα δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύουν τζάμπα οι Έλληνες. Ας δώσουν συχαρίκια στην κυβέρνηση για τη τζάμπα πρακτική που μας επιβάλει κι ας αφήσουν τα «σάπια».

Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί τα  βάζουν με Έλληνες και Μετανάστες εργάτες που παλεύουν για τη ζωή, όπως ο Παύλος Φύσσας, τα Σωματεία Μετάλλου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος κ.α. 

Βέβαια τι να περιμένουμε από αυτούς που υμνούν το Χίτλερ…

Τώρα απομονώνουμε τις φασιστικές – ρατσιστικές τους ιδέες σε κάθε σχολή, σε κάθε τμήμα.

Όλοι εμείς που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες δυσκολίες στη ζωή παλεύουμε στην πράξη με τον δικό μας οργανωμένο αγώνα ενάντια σε όσους μας στερούν τη ζωή που μας αξίζει. Παλεύουμε να σταματήσουν οι πόλεμοι που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

 


18/01/2017


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ.)

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...