Ανακοίνωση Κάλεσμα Αγώνα του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία για στάση εργασίας 4 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους του Athens Ledra, στον κοινό αγώνα ενάντια στην απληρωσιά, στις απολύσεις, στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ο μεγαλοξενοδόχος του ATHENS LEDRA πέταξε στο δρόμο απλήρωτους 230 μόνιμους και εξτρά εργαζόμενους, αφού συγκέντρωσε τα κέρδη που του έβγαλαν σε πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου. Το ίδιο που έκαναν δεκάδες άλλοι μεγαλοξενοδόχοι τα τελευταία χρόνια, αρπάζοντας τα κέρδη και φορτώνοντας τις ζημιές στην πλάτη εκατοντάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς σε όλα τα άλλα ξενοδοχεία που μένουν ανοιχτά έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο αντοχής, ενώ καθημερινά οι εργαζόμενοι μετράμε αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες. Οι περισσότεροι πλέον από μας εργαζόμαστε χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς τα δικαιώματα που γνώρισαν οι παλιότεροι, δίχως πενθήμερο, οχτάωρο, με μισθούς που είναι πολλές φορές μικρότεροι από μια διανυχτέρευση σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Όλοι μας, εργαζόμενοι και άνεργοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι, μικροί-μεγάλοι αντιμετωπίζουμε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, που δεν έχει τελειωμό. Όσους δεν μας πέταξαν ακόμη στο δρόμο, μας κούρεψαν τους μισθούς, τα επιδόματα. Όλες οι κυβερνήσεις, με τα τρία μνημόνια και τους χιλιάδες νόμους, στέρησαν από όλους μας τη δυνατότητα να μορφώσουμε τα παιδιά μας, να αποκαταστήσουμε την υγεία μας, αφού μας έβαλαν να πληρώσουμε ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε για να ξανα- χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μας απέκλεισαν από τη σύνταξη με δουλειά μέχρι τον τάφο, ενώ για τους ελάχιστους που αποδειχτούν πιο «ανθεκτικοί» πρόβλεψαν αργό θάνατο με συντάξεις των 380 ευρώ.

Θέλουν τώρα να μας αποτελειώσουν!

Ο νέος στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ακόμη πιο «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις . Νέες μειώσεις στους μισθούς μας. Και για να μην «τολμήσει» κανένα σωματείο να αντιδράσει, σκοπεύουν να βάλουν εμπόδια ακόμη και στον τρόπο που θα αποφασίζουμε μια απεργία!

Σε όλους αυτούς, εργοδοσία και κυβέρνηση, κόμματα που στηρίζουν αυτή τη βαρβαρότητα και συνδικαλιστές-κολαούζους των αφεντικών χρωστάμε απάντηση. Δυνατή, καθαρή, αποφασιστική!

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΗ 2016

από 10 πμ ως 4.30 μμ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 μμ

προσυγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο ATHENS LEDRA στις 10.30 πμ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, την απογοήτευση, την κούραση, τα κοινωνικά αδιέξοδα. Όμως μπορούμε τώρα να δώσουμε απάντηση. Η καμαριέρα, ο μάγειρας, ο σερβιτόρος, ο υπάλληλος υποδοχής, ο κάθε ξενοδοχοϋπάλληλος δεν έχει κανένα συμφέρον από την «δίκαιη» ανάπτυξη που θέλουν να μας επιβάλλουν. Οι ξενοδόχοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να κόψουν την πίτα από άλλα 12 δις ευρώ που θα πάει από τις δικές μας τσέπες στα ταμεία τους για να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, να βγάλουν ακόμη περισσότερα κέρδη. Εμάς μας περιμένει δουλειά χωρίς σταματημό, χωρίς κανένα δικαίωμα στην ανάπαυση, στο ρεπό. Κι όλα αυτά για ψίχουλα που κι αυτά ακόμη αμφισβητούνται.

Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την αληθινή μας δύναμή. Αυτή που πηγάζει από το δίκιο μας, δυναμώνει από την

ενότητά μας και μπορεί να εκφραστεί από τον οργανωμένο αγώνα όλων μας. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να ανακτήσουμε τις απώλειες.

Αυτός ο αγώνας απαιτεί σύγκρουση με αυτούς που σήμερα μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με τα ελάχιστα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που καλούν τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

• Ξεκινάμε με πορεία από το Athens Ledra, περνώντας από μικρότερα ξενοδοχεία για να ξεσηκώσουμε τους συναδέλφους μας.

• Σταματούμε στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και στο Υπουργείο Τουρισμού που από κοινού σχεδιάζουν να μας εξοντώσουν, σχεδιάζοντας και επιβάλλοντας έναν τουρισμό μακριά από τις ανάγκες του λαού.

• Καταλήγουμε στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας:

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

Να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

– Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.

 

Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 

 

– Κανένας άνεργος ή απλήρωτος εργαζόμενος χωρίς κάλυψη. Επίδομα 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας, ή της απληρωσιάς. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως

συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Προτεραιότητα των εργαζόμενων στο πτωχευτικό δίκαιο. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου ή απλήρωτου εργαζόμενου. Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.

Απαγόρευση διακοπής νερού-ρεύματος-τηλεφώνου. Καμία πληρωμή χρεών σε τράπεζες, εφορία. για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος ή απλήρωτος.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 10πμ – 4.30μμ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ATHENS LEDRA ΣΤΙΣ 10.30

 

ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 12μμ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...