Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Σάμου για το νέο έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 μεταναστών

Δημοσιεύτηκε στις

Το νέο έγκλημα που έγινε στη Σάμο και είχε 22 νεκρούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που ο ίδιος ο καπιταλισμός γεννά.

Οι νεκροί της Σάμου, για τους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη μας, έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των κομμάτων που τους στηρίζουν, για τους τραγικούς θανάτους ανθρώπων που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους προκειμένου να σωθούν από τον πόλεμο για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών ή να βρουν μια καλύτερη ζωή εξαιτίας της φτώχιας.

Αυτή η πολιτική ευθύνεται που στον 21ο αιώνα άνθρωποι γίνονται θύματα σύγχρονων δουλεμπόρων και ταυτόχρονα δέχονται την καταστολή της κυβέρνησης. Που αντιμετωπίζονται σαν φθηνό αναλώσιμο δυναμικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να τους παρασχεθεί όλη η απαραίτητη φροντίδα (ιατροφαρμακευτική, υγειονομική, διατροφής, στέγης κλπ), για τη διαμονή τους όσο χρειαστεί με αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες.
  2. Να δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν νόμιμα και με ασφάλεια.
  3. Να δοθεί άσυλο ή άλλης μορφής διεθνής προστασία σε όσους το ζητήσουν και προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
  4. Οι διαδικασίες αυτές να γίνουν άμεσα και να απλοποιηθούν.
  5. Όσοι θελήσουν να παραμείνουν στη χώρα μας να νομιμοποιηθούν. Να εργαστούν με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να νομιμοποιηθούν τα παιδιά τους.
  6. Να καταργηθούν η συνθήκη Σένγκεν και ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ, που κρατά ομήρους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν προορισμό άλλες χώρες της Ε.Ε.
  7. Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε άλλες χώρες και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  8. Να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους.
  9. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όλοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής: της πολιτικής του καπιταλισμού και της Ε.Ε.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Όχι άλλοι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...