Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Οι παρατάξεις των “Ενωμένων Ηθοποιών”, της “Κίνησης Ηθοποιών” (ΣΥΡΙΖΑ) και της “Ελεύθερης Έκφρασης” (ΝΔ)  γνωρίζοντας ότι στο διάστημα της δίχρονης θητείας τους μόνο αρνητικό για τους ηθοποιούς έργο έχουν να επιδείξουν, με τεχνάσματα και τακτικές κατάφεραν να τορπιλίσουν την αποφασισμένη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Μετά την κατακραυγή της πρωτοφανούς αυτής ενέργειάς τους και των προθέσεών τους να εναποθέσουν την τύχη του ΣΕΗ σε διορισμένη από τα Δικαστήρια, αντί για εκλεγμένη, Διοίκηση, στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 9/4/2014 σύρθηκαν τελικά στη μοναδική ρεαλιστική απόφαση για προσδιορισμό νέων ημερομηνιών Γενικής Συνέλευσης (28 Απρίλη) και εκλογών (5 Μάη). 

Μη έχοντας όμως κανένα θετικό απολογισμό να παρουσιάσουν, προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των ηθοποιών με τη μέθοδο της μαύρης προπαγάνδας: Να αμαυρώσουν με ασύστολα ψεύδη, ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας και ακατάσχετη διαδικτυακή και μη λασπολογία τον «εχθρό», που είναι … η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (ΔΕΗ). Μέλη της Κίνησης Ηθοποιών έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καλούν τους ηθοποιούς να ψηφίσουν στις εκλογές του ΣΕΗ με μοναδικό κριτήριο την εξαφάνιση της ΔΕΗ!  Λες και είναι η ΔΕΗ -και όχι η κυβέρνηση, οι μεγαλοεργοδότες,  το κράτος τους και η σημερινή πλειοψηφία του ΣΕΗ που τους υπηρετεί  – η υπαίτια για την οδυνηρή θέση και τα αδιέξοδα της  πλειονότητας των  ηθοποιών.

 Έτσι στον οχετό των ύβρεων που εξακοντίζουν κατά  της παράταξής μας με αφορμή των έλεγχο του ΣΔΟΕ για δήθεν κατάχρηση δημόσιου χρήματος, μέγα φαγοπότι, αυλές κλπ. προστέθηκαν τώρα και αυτές για υποτιθέμενες βαναυσότητες και τραμπουκισμό σ’ αυτή  την τελευταία και  την πιο «τραυματική» για τις αρχές λειτουργίας του σωματείου,  συνεδρίαση της συνδιοίκησής τους.  Αντιμετωπίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ σαν «μαγαζάκι» τριών παρατάξεων, που αφού έχουν την πλειοψηφία μπορούν να μη λογαριάζουν τίποτα, πραξικοπηματικά και αυθαίρετα, χωρίς ούτε εισήγηση, ούτε αιτιολογία και απαγορεύοντας στην παράταξή μας να αρθρώσει τον παραμικρό λόγο, με την τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ (Ελεύθερη Έκφραση) σήκωσαν όλοι τα χέρια τους και ψήφισαν για να  ανατρέψουν την απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούσε το ΣΔΟΕ. Έτσι αποφάσισαν να παραδοθούν στο ΣΔΟΕ τα βιβλία του σωματείου με δική τους αποκλειστικά ευθύνη έως τη Δευτέρα 14/4/2014, αντί να παραδοθούν με συνευθύνη και των τότε προέδρων του ΣΕΗ, μελών της παράταξής μας.  Προφανώς πίσω από την πράξη τους αυτή υποκρύπτεται προσπάθεια «διαχείρισης» των στοιχείων που θα παραδοθούν στο ΣΔΟΕ με σκοπό να ενοχοποιηθεί η παράταξή μας για οικονομικές ατασθαλίες.  Όταν απαιτήσαμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, διέλυσαν άρον – άρον την συνεδρίαση του ΔΣ και με πλήρη ψυχραιμία –παρά τις «βιαιοπραγίες» των μελών της ΔΕΗ-  εξέδωσαν   ανακοίνωση που ρίχνουν την ευθύνη για την διάλυση της συνεδρίασης στην παράταξη μας, χρεώνοντας της τραμπουκισμούς ύβρεις και απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Αν ήθελαν όπως διατείνονται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, τότε θα άφηναν το θέμα να κριθεί στη Γενική Συνέλευση του σωματείου , την οποία σαμποτάρισαν ακριβώς για να αποφασίσουν εν κρυπτώ  και μακριά από τον έλεγχο του κλάδου, τα όσα από κοινού σχεδιάζουν.

Ανεξάρτητα από αυτά που μηχανεύονται και αδυνατούμε πια να παρακολουθήσουμε,  το μόνο βέβαιο είναι ότι με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά τα όσα η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών τους καταμαρτυρεί.  Ότι δηλαδή με τις διαλυτικές  αυτές  ενέργειες δε στρέφονται κατά της παράταξής μας, αλλά κατά του ίδιου του σωματείου. Πλήττουν το κύρος του, προσβάλουν την ιστορία του,  το αδρανοποιούν και το αποδυναμώνουν ολοένα και περισσότερο απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης, των εργοδοτών και του κράτους τους.

Καλούμε τα μέλη του ΣΕΗ μαχητικά και δυναμικά να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές της 5/5/2014. Με την παρουσία και στάση τους να υπερασπιστούν το ρόλο και τον χαρακτήρα του Σωματείου μας. Να υπερασπιστούν τις παρακαταθήκες και την αγωνιστική του ιστορία.

Για ένα σωματείο ισχυρό, ταξικό, μαζικό, ανοιχτό στα μέλη του.

Για να μη μείνει μόνος και ανυπεράσπιστος κανένας ηθοποιός  μπροστά στην συνεχιζόμενη ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε  από την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αθήνα 10/4/2014

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...