Αλληλεγγύη στους Αφγανούς Πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Αφγανούς πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας και βιώνουν συχνά μορφές άγριας επιθετικότητας. Ιδιαίτερα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τρεις Αφγανούς, που χτυπήθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 12 Δεκέμβρη.

Γνωρίζουμε ότι οι καθημερινές επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών είναι επικίνδυνες για τη σωματική και την ψυχική τους ακεραιότητα, όπως γνωρίζουμε ότι ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση με την αντιμεταναστευτική της πολιτική, τα κόμματα που συμφωνούν μ’ αυτή καθώς και η Ε.Ε.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολιτική των παραπάνω δυνάμεων, έχει ανοιχτό μέτωπο αντίστασης και αγώνα απέναντί τους. Παίρνει πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστές γιατί αυτοί πρώτα και κύρια ευθύνονται για τους πολέμους, την εκμετάλλευση λαών, την εξαθλίωση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Είμαστε στο πλευρό των Αφγανών που διεκδικούν δικαίωση στο δικαστήριο στις 12 Δεκέμβρη του 2011 και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών με τον ίδιο τρόπο που διεκδικούμε τα δικαιώματα των εργατών της χώρας μας.

 

Η Γραμματεία Μεταναστών

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...