Αλληλεγγύη Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας στους καταδικασθέντες απεργούς χαλυβουργούς

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σύντροφοι,

 Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απαράδεκτη δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάζονται σε πολύμηνη φυλάκιση χαλυβουργοί που οργάνωσαν και συμμετείχαν στον ηρωικό 9μηνο απεργιακό τους αγώνα.

 Είμαστε αλληλέγγυοι από την ώρα που άρχισε ο απεργιακός τους αγώνας. Βοηθήσαμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και σταθήκαμε δίπλα από τους χαλυβουργούς την ώρα που έδιναν τον μεγάλο τους αγώνα  στην πύλη της χαλυβουργίας.

 Είμαστε και τώρα αλληλέγγυοι.

 Στην ουσία, η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι στους απεργούς που στρέφεται. Η απόφαση στρέφεται κατά της οργανωμένης πάλης, κατά του ταξικού αγώνα και της ταξικής διεκδίκησης.

 Είμαστε βέβαιοι πως όχι μόνο δεν μειώνει τον ηρωικό τους αγώνα, αλλά αντίθετα, τον ενισχύει και αποκαλύπτει στην κοινωνία το πραγματικό προσωπείο του συστήματος.

 Η απάντηση των ταξικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυνάμωμα του αγώνα, την ταξική ενότητα και την οργάνωση σε ταξικά συνδικάτα της εργατικής τάξης.

 Παρακαλούμε να μεταφέρετε στους καταδικασθέντες ηρωικούς απεργούς την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των δεκάδων χιλιάδων μελών της ΠΕΟ.

 Συντροφικά,

 

Εκτελεστικό Γραφείο ΠΕΟ

10 Απριλίου 2014

Περισσότερα

Σωματείο Εργ. στην Vodafone – 360Connect και λ.θ:10 χρόνια απ την ίδρυση του Σωματείου μας

10 χρόνια απ την ίδρυση του Σωματείου μας Μεγάλο live, Παρασκευή 19 Απρίλη, 21:00 OLDHABITSBAR (Πλατεία Ελευθερίας...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Συνεχίζουμε με νέο απεργιακό ραντεβού την πρωτομαγιά

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Χαιρετίζουμε...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί: 25 Απρίλη σύσκεψη με αφορμή το σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση της Ψυχικής Υγείας

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ καλεί σε σύσκεψη τις Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας,...