Ένωση Λογιστών Ελεγκτών : Όχι στις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές – εκδικητικές και παράνομες απολύσεις δύο αγωνιστών εργαζομένων, των Γ.Κ. εκλεγμένου συνδικαλιστή του ΔΣ της ΕΛΕΠΑ και Χ.Κ μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, από την εταιρεία ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Ε. επειδή απέργησαν ενάντια στον Νόμο – Λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, αλλά και στους σχεδιασμούς κεφαλαίου και κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα (φορολογικό, εργασιακά κ.α.) τα οποία έχουνε σαν στόχο να τσακίσουν τα εναπομείναντα δικαιώματα όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Η συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία 6 και 7 Μαΐου, ανησύχησε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας η οποία από την επομένη κιόλας μέρα κινήθηκε εναντίον τους. Συγκεκριμένα, ο εργοδότης ζήτησε από τον Γ.Κ. για πρώτη φορά να καταγραφούν όλες οι εργασίες τόσο του λογιστηρίου όσο και των υπόλοιπων τμημάτων και καταστημάτων της εταιρίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τοποθέτησε κάμερες στο κατάστημα της Καλλιθέας με σκοπό να παρακολουθεί τις κινήσεις και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Παράλληλα επέβαλλε καθηκοντολόγιο που αγνοεί πλήρως τις εργασιακές σχέσεις που απορρέουν από την σύμβαση εργασίας.

Σε αυτήν την τρομοκρατική κατάσταση που διαμόρφωσε ο εργοδότης, ο συνάδελφός μας Γ.Κ, ως όφειλε, διαμαρτυρήθηκε για την απόλυση του συναδέλφου του και διεκδίκησε την επαναπρόσληψή του, αλλά και την απομάκρυνση των καμερών και την κατάργηση του καθηκοντολογίου. Στην συνέχεια ο εργοδότης προχώρησε σε λεκτική επίθεση ενάντια στον συνάδελφου μας Γ.Κ., παρουσία άλλων συναδέλφων, με στόχο να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εις βάρος του.

Βέβαια ο εργοδότης δεν σταμάτησε εκεί, καθώς του αφαίρεσε κάθε εργαλείο εργασίας (Η/Υ κ.α.). Μάλιστα, στις συνεχείς εκκλήσεις του συναδέλφου μας για εργασία ο εργοδότης έβρισκε διάφορες προφάσεις, ενώ παράλληλα προσπάθησε να τον απομονώσει και να στρέψει εναντίον του τους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης.

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί αλληλέγγυος

Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία

 

Η ενότητά μας, η συσπείρωσή μας στα σωματεία μας, μπορεί να αποτρέψει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς εργοδοσίας – κυβέρνησης.

Καλούμε σωματεία, λαϊκές επιτροπές, εργαζόμενους, άνεργους να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του

 

Απαιτούμε να πάρει πίσω η εργοδοσία

τις τρομοκρατικές- εκδικητικές απολύσεις

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...