Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής : Όλοι στο Συλλαλητήριο 14 Ιούνη στις 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με τα γνωστά τερτίπια της η κυβέρνηση, ως συνηθίζει, επιδιώκει την Πέμπτη 14 Ιούνη να έχουν ψηφιστεί στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης ως τις 3 το μεσημέρι, για να μην έχει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους μιας και θα είναι εργάσιμη ώρα.

Όσο και να θέλουν την «ησυχία» τους εμείς θα είμαστε εκεί βροντοφωνάζοντας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Γι αυτό αλλάζει η ώρα της συγκέντρωσης και αντί να γίνει στις 7μμ, θα γίνει στη 1,00 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

 

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ 2018, 1,00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη “αξιολόγηση”.

Το επικείμενο πολυνομοσχέδιο, με τις γνωστές διαδικασίες του κατεπείγοντος, επιβεβαιώνει ότι η δήθεν «καθαρή έξοδος» είναι στρωμένη με νέα μέτρα φτωχοποίησης, όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 θα λειτουργούν ως μόνιμη «πρέσα» για τις λαϊκές ανάγκες, τα οποία θα προστεθούν στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και σε όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό οπλοστάσιο.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεωνμετά το «τέλος των μνημονίων», αφού για το ζήτημα της «αντιπροσωπευτικότητας των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων», μέσα από την οποία επιχειρείται η μονιμοποίηση της υπονόμευσης της γενικής ισχύος των κλαδικών ΣΣΕ, κυβέρνηση και κουαρτέτο συμφώνησαν ο έλεγχος της «αντιπροσωπευτικότητας» να γίνεται μέσω των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη», από τα οποία θα φαίνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανήκουν σε κάθε κλάδο και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούν. Στη βάση αυτών των στοιχείων και των αυστηρών προϋποθέσεων που θα τεθούν, θα κρίνεται αν μια κλαδική Σύμβαση θεωρείται «αντιπροσωπευτική» για να επεκταθεί στον κλάδο.

Επίσης με βάση τον “Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας”, στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα.

Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και η πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΔΥ συνεχίζουν τον υπονομευτικό τους ρόλο. Μετά την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας στις 30 Μάη και τα «δανεισμένα» από τα «αναπτυξιακά» σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών αιτήματα, σχεδιάζουν να «αντιμετωπίσουν» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης» με… κατεβασμένα ρολά, χωρίς να υπάρχει καν η σκέψη για κινητοποιήσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με το σύνθημα “ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ” δυναμώνουμε την πάλη απέναντι σε εργοδοσία -κυβέρνηση – ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

 Διεκδικούμε:

 

1. Υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΛ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το οποίο κατοχυρώνει εργασία, ωράριο και αξιοπρεπή μισθό.

2. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

3. Κανένας κάτω από τα €751. Όχι στον διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών. Υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.

4. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και των 3ων μνημονίων.

5. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

6. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής- εργατικής κατοικίας.

7. Αφορολόγητο στα €20.000 προσαυξημένο κατά €5.000 για κάθε παιδί. Όχι στον ΕΝΦΙΑ.

 

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας.

Απαντάμε αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα

και στις νέες της απάτες.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ,

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ 2018, 1,00 ΜΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΙΟΥΝΗΣ 2018

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...