Έλληνες και ξένοι κόντρα στην πολιτική της εκμετάλλευσης

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Μεταναστών απευθύνει κάλεσμα στους εργάτες Έλληνες και ξένους, στα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες να συνεχίσουν με πείσμα τον αγώνα για τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών.

Η μεταστέγαση των 300 από τη Νομική, δε λύνει από μόνη της το μεγάλο πρόβλημα της απόκτησης χαρτιών παραμονής ή απόκτησης διαβατηρίου στους μετανάστες.

Η πίεση προς την κυβέρνηση πρέπει να ενταθεί. Οι μετανάστες δουλεύουν σκληρά στα χωράφια, στα εργοστάσια, τις οικοδομές, στα σπίτια και στην πλειοψηφία τους γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας.

Στην πλάτη των μεταναστών και προσφύγων παίζονται παιχνίδια που στοχεύουν στην αφαίρεση δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί σαν δούρειο ίππο, γι΄ αυτό τους κρατάει στην παρανομία. Γι΄ αυτό επενδύει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Θέλει να ελέγχει τη στρόφιγγα και να αφήνει να περάσουν ή να απελαύνει όσους και όποτε τη βολεύει.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, έχει μεγάλο καθήκον, όπως οργάνωσε και στήριξε τον αγώνα των μεταναστών στη Μανολάδα, στη Ν. Μηχανιώνα, στη Lady Fashion, στην ανακύκλωση, στους εργαζόμενους στις οικοδομές, στα εργοστάσια όπως στήριξε και στηρίζει τους πρόσφυγες για τις επιθέσεις που δέχονται στους χώρους που μένουν και κυκλοφορούν, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απλώσει την ενημέρωση για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, να συνεχίσει να πρωτοστατεί στη συγκρότηση ταξικής συνείδησης σε περισσότερους μετανάστες.

Ο αγώνας της νομιμοποίησής τους περνάει μέσα από τα ταξικά συνδικάτα. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα που δίνουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφαιρεί δικαιώματα και στο κεφάλαιο χαρίζει κέρδη. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το κεφάλαιο.

Έλληνες και ξένοι κόντρα στην πολιτική της εκμετάλλευσης

 

Η Γραμματεία Μεταναστών

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...