Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Νέα Ραιδεστός Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2013, ώρα 08.00 εμείς οι απεργοί μέλη του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων CocaCola 3E Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήσαμε στο χώρο του εργοστασίου έκτακτη Γενική Συνέλευση - Απεργιακή Συγκέντρωση και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας, τη Διοίκηση της Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) και άλλους ομιλητές – μέλη του Σωματείου μας:

Αποφασίσαμε μετά από μυστική ψηφοφορία την κήρυξηδύο 48ωρων Απεργιών από ώρα 18.01΄ της 21/12/2013 έως η ώρα 18.00 της 25/12/2013 με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των 33 άδικα απολυμένων συναδέλφων μας.

Δίνουμε εντολή στη Διοίκηση του Σωματείου μας να επιδώσει αυτό το Ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην «COCA-COLA 3EA.B.E.E.», τους Υπουργούς Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνση Εργασίας Θεσσαλονίκης, στα Πολιτικά Κόμματα, τα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο.

Πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων σε ανοιχτή σύσκεψη και συνέντευξη τύπου για τις τραγικές ελλείψεις στις δομές ειδικής αγωγής

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12 ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5ος όροφος)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κοντεύουν τα Χριστούγεννα και η κατάσταση στις δομές Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Σχολεία, ΚΕΔΔΥ κ.α.) είναι εκρηκτική.

Πάνω από 185 χιλιάδες παιδιά με αναπηρία είναι κυριολεκτικά κλεισμένα μέσα στο σπίτι τους, δεν παρακολουθούν καμία μορφή εκπαίδευσης και αγωγής γιατί τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικό εκπαιδευτικό, σε ειδικό επιστημονικό και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό ανέρχονται σε χιλιάδες! Γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα Μέσα Μεταφοράς! Γιατί οι υπάρχουσες μονάδες Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης πολύ απλά δεν επαρκούν!

Σαν αποτέλεσμα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε και το φαινόμενο μαθητές να εγγράφονται στα σχολεία και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν.

Η κυβέρνηση, αντί λύσει το πρόβλημα με μόνιμους διορισμούς, αντί να ιδρύσει Ειδικά Σχολεία, προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ και σε προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, μέσω των προγραμμάτων 5μηνης εργασίας του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται κυριολεκτικά για βαρβαρότητα! Αξιοποιούν την τεράστια ανεργία για να «προσλάβουν» εργαζόμενους με λιγότερα από 500 ευρώ, χωρίς καν ασφάλιση, για 5 μήνες!

Όμως, τι εκπαιδευτικό έργο μπορεί να προσφέρει ένας εργαζόμενος μέσα σε 5 μήνες; Και με τι κουράγιο; Μόλις θα αρχίσει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον ενός Ειδικού Σχολείου, μόλις αρχίσει να γίνεται αποδεκτός από ένα παιδί με αυτισμό, θα απολύεται! Πρακτικά, δεν θα προλάβει να προσφέρει καν εκπαιδευτικό ή επιστημονικό έργο!

Ουσιαστικά, πρόκειται για προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, που αντικαθιστούν τη μόνιμη εργασία με ελαστικές σχέσεις, που έχουν τραγικές συνέπειες στα παιδιά με αναπηρία, στις οικογένειές τους, συνολικότερα στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση, στα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση-Ε.Ε. θέλουν να τελειώνουν με τα δημόσια Ειδικά Σχολεία, με τις δημόσιες μονάδες Ειδικής Αγωγής. Αυτή είναι η περιβόητη στρατηγική της δήθεν ένταξης και αποασυλοποίησης της Ε.Ε. Η Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση να μετατραπεί από υποχρέωση του κράτους σε εμπόρευμα, μέσω επικίνδυνων κι ευκαιριακών προγραμμάτων. Ως εδώ! Φτάνει πια! Να τους εμποδίσουμε!

Σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη και κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 20/12/2013 και ώρα 14:30 στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας και να απαιτήσουμε: να βρει κάθε παιδί με αναπηρία και με μαθησιακή δυσκολία το δικό του σχολείο,  για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς,  για την ίδρυση δημόσιων σχολείων και μονάδων Ειδικής Αγωγής

Αθήνα, 18/12/2013

Γιορτή για τους ανέργους συναδέλφους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Το ζήτημα της ανεργίας στο χώρο των καλλιτεχνών σήμερα είναι το κύριο ζήτημα που απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Ακόμα και το εποχιακό βοήθημα που πριν χρόνια το έπαιρναν πολλοί συνάδελφοι σήμερα έχουν τις προϋποθέσεις πολύ λίγοι για να το πάρουν, αντίθετα μεγαλώνει ο αριθμός των συναδέλφων που έρχονται στο Σωματείο για να πάρουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το Βιβλιάριο απορείας.

Ζητήματα που αφορούν αδυναμία συναδέλφων να κάνουν και την αναγκαία για την υγεία τους θεραπεία σε Δημόσια νοσοκομεία, κόψιμο παροχών ρεύματος, ακόμα και ειδοποιήσεις για πλειστηριασμούς σπιτιών, έρχονται όλο και πιο συχνά στο Σωματείο μας.

Θεωρούμε ότι το Σωματείο πρέπει να γίνει το εργαλείο διεκδίκησης για την υπεράσπιση ακόμα και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Υγεία, τη στέγη, τη θέρμανση, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Το Σωματείο πρέπει να έχει τη φροντίδα ακόμα και για το πιάτο φαί που λείπει από το συνάδελφο και την οικογένειά του, ενώ συγχρόνως να συσπειρώνει την πλειοψηφία των συναδέλφων ενάντια στις πολιτικές που δημιουργούν τη φτώχεια και την ανέχεια.

Να συγκρούεται με τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων για να ξεπεραστεί η κρίση με το μεγάλωμα της κερδοφορίας τους. Να συγκρούεται με τις αντιλήψεις της εργοδοσίας, να κάνουμε όλοι μαζί θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ταξικού μετώπου μέσα στο εργατικό κίνημα και με την καλλιτεχνική ιδιότητά μας.

Οι σημαντικότερες σελίδες της εκατοντάχρονης ιστορίας του Σωματείου μας γράφτηκαν, όταν οι μουσικοί συνδέθηκαν και έγιναν μέρος των αγώνων του λαού μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη και ώρα 14.00 ναοργανώσουμε γιορτή για τους ανέργους συναδέλφους, στην αίθουσα του Συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων οδός Φιλοθέης 5 Β (πίσω από την Μητρόπολη).

Θα ξεκινήσουμε με παιδική παράσταση από την ομάδα «TROMPETINI» και θα ακολουθήσει γλέντι με κρασί και μεζέ.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση την αναλαμβάνουν οι δυνάμεις των καλλιτεχνών του ΠΑΜΕ, με στόχο να συμβάλλουμε συλλογικά όλοι οι συνάδελφοι στην υπεράσπιση των συναδέλφων μας που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη φάση της καπιταλιστικής κρίσης.  Με το σύνθημα «κανείς μόνος του στην κρίση» καλούμε όλους τους συναδέλφους με τις οικογένειές τους να περάσουμε μαζί μια ευχάριστη στιγμή σε δύσκολους καιρούς.

Θα βοηθούσε την προσπάθειά μας να έφερναν όσοι μπορούν μια βοήθεια για τους ανέργους (χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη, κ.α.).

 

 

Για το Δ.Σ.

                                    Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Αν. Γ. Γραμματέας

                  Βασίλης Παρασκευόπουλος                                                                                 Κώστας Σταυρόπουλος

 

Εκδήλωση Αλληλεγγύης για τους άνεργους και απλήρωτους των κλάδων ιματισμού - κλωστοϋφαντουργίας - δέρματος

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση Αλληλεγγύης για τους άνεργους και απλήρωτους των κλάδων μας.

Η αλληλεγγύη είναι όπλο μας, είναι εφόδιο, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και όχι ελεημοσύνη και ψίχουλα για να συνηθίσουμε την φτώχεια, την ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη εργασία.

 

ΝΑ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ

"ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ"

 

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, επί της οδού Χαλκοκονδύλης 37, στον 5ο Όροφο ( πλ. Βάθη).

Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει μουσική, φαγητό και ποτό.

 

 

 

Κοινή συγκέντρωση πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων για τους ανέργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

 

«… ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι, απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις…»

«… μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης…, δολοφόνησε εργαζόμενο που ζήτησε το μισθό του…»

«… κομμένο ηλεκτρικό σε χιλιάδες νοικοκυριά, πρόβλημα θέρμανσης, σίτισης για χιλιάδες…»

«…απελευθερώνονται κατασχέσεις – πλειστηριασμοί κατοικιών ...»

 

Τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων αποτυπώνουν μέρος της δραματικής κατάστασης ανέργων και εργαζόμενων.

Η βαρβαρότητα σε όλη της την έκταση για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το χρέος που δημιούργησαν τα αφεντικά τους. Για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλες επιχειρήσεις. Για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για να στηριχθεί η ανάκαμψη τους στη ταφόπλακα μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων στην υγεία, παιδεία, στέγη, σίτιση, θέρμανση, συγκοινωνίες, ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Ο στόχος της είναι καθαρός και αποτυπώνεται από τα πρωτοσέλιδα «…προγράμματα προσωρινής απασχόλησης με μισθό 300 Ευρώ…». Αυτό το μέλλον σχεδιάζουν για εργαζόμενους, για τη νέα γενιά.

Η επίθεση δεν έχει τέλος. Αφορά εκατομμύρια άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, νέους.

Η ανοχή, ο φόβος, η απογοήτευση δεν έσωσε κανέναν από το 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Η υπομονή δεν πλήρωσε κανέναν από τους χιλιάδες απλήρωτους, τους έστειλε κι’ αυτούς στην ανεργία. Οι εγκληματικές υποχωρήσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών («μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών») με συμφωνία σε μειώσεις μισθών δεν εμπόδισαν νέες μειώσεις, δεν έσωσαν από χιλιάδες απολύσεις.

Η κατάσταση γενικεύτηκε. Δεν αρκούν αγώνες μόνο σε μια επιχείρηση, ενάντια σε έναν μόνο εργοδότη.

Άνεργοι και απλήρωτοι πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους, να στοχεύσουν ενιαία τον κοινό εχθρό :

Την εργοδοσία, τη κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να χτίσουν την ανάκαμψη πάνω στους μισθούς πείνας, στη συντριβή των εργαζόμενων που θέλουν να τους μετατρέψουν σε ζητιάνους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στη κρίση. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για να παλέψουμε και όχι να υποχωρήσουμε.

ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ για υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων, πληρωμή μισθών, επίδομα στους άνεργους, σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ δράσης για άμεσα μέτρα προστασίας άνεργων, απλήρωτων, εργαζόμενων, νέων. (έκτακτη οικονομική ενίσχυση, μέτρα και σίτιση και θέρμανση, αποκατάσταση ηλεκτρικού και ύδρευσης σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, κατάργηση φόρων και χαρατσιών, καμιά κατάσχεση από εφορίες ή τράπεζες, δωρεάν υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, παιδικοί σταθμοί κ.λ.π.).

Με τη συντονισμένη ταξική πάλη ανοίγουμε το δρόμο για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής, χτυπάμε το θεριό του κέρδους πάνω στις πλάτες μας, στη ρίζα του.

Τα σωματεία μας πήραν τη πρωτοβουλία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τη δράση τους. Καλούμε σε δράση όλους τους άνεργους, τους απλήρωτους, τα σωματεία που θέλουν να παλέψουν και όχι να συμβιβαστούν.

 

Καλούμε σε κοινή συγκέντρωση

Σάββατο 21 Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ. στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

Οικοδόμων – Εμποροϋπαλλήλων – Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ – Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων – Ιδιωτικών Κλινικών – εργαζόμενων στο Ξύλο – εργαζόμενων στις γραφικές τέχνες και το χαρτί – εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων – επισιτισμού και τουρισμού – δέρματος και ιματισμού.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας! Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, 10:00 π. μ. στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος!!!

 

Θέματα:

1)Εξελίξεις στα ζητήματα υγείας, ασφάλισης και ειδικής αγωγής και οι θέσεις του Συλλόγου μας

2) Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

 

Τέρμα πια στην εξαθλίωση και τον εμπαιγμό! Αγώνας για τα δικαιώματα μας, για την ζωή μας!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, για τα κέρδη των ολίγων οδηγούν τα πράγματα στο απροχώρητο. Νέα χαράτσια στα φάρμακα, θεραπείες στο κρεβάτι του Προκρούστη, στα ΚΕΠΑ γίνεται κυριολεκτικά μακελειό. Τα ειδικά σχολεία υπό διάλυση, τα κέντρα ειδικής αγωγής διώχνουν παιδιά επιβάλλοντας τροφεία, ενώ η κυβέρνηση τα αποχαρακτηρίζει από κέντρα εκπαίδευσης σε κέντρα στήριξης, υλοποιώντας την βασική κατεύθυνση της ΕΕ για την ειδική αγωγή. Η ανεργία και η ανέχεια ρημάζει τις οικογένειες μας. Ήδη πολλοί από μας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη στα παιδιά τους, σε λίγο ακόμα περισσότεροι. Νέα κρεατομηχανή ετοιμάζουν να στήσουν στα ικριώματα των ΚΕΠΑ για να είναι πιο δραστικές, πιο αιματηρές οι περικοπές.

 

Αυτά που είχαν καταγγείλει με τον πιο επίσημο τρόπο εδώ και καιρό ο ΕΝΙΑΙΟΣ και η ΣΕΑΑΝ επιβεβαιώθηκαν πέρα για πέρα. Στις 16 του Σεπτέμβρη δημοσιεύτηκε, η κατά παραγγελία της ελληνικής κυβέρνησης, έκθεση του ΟΟΣΑ «για την κοινωνική πολιτική και τις παροχές στα ΑΜΕΑ» και οι κατευθύνσεις για την Ελλάδα. Αυτοί που δεν πήραν χαμπάρι για τίποτα είναι η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, γιατί τους μπούκωσαν με νέες επιχορηγήσεις από τα κρατικά και ευρωπαϊκά ταμεία. Η έκθεση του ΟΟΣΑ με τον πιο ωμό τρόπο λέει ότι πρέπει να κοπούν οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα στους μισούς τελείως και στους άλλους στο μισό του σημερινού ύψους των επιδομάτων και των συντάξεων, ίσα ίσα για μια σουπίτσα για να μην πεθάνουν από την πείνα. Πρώτα σε σακατεύουνε, μετά εμπορεύονται τις ανάγκες σου, σε λίγο θα σκοτώνουν τα παιδιά μας γιατί «κοστίζουν» όπως λένε.

 

 Τι προβλέπει συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ; Κωδικοποιημένα τα παρακάτω: Επίδομα ή αναπηρική σύνταξη θα παίρνουν οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9600€ το χρόνο. Αν έχεις περιουσιακά στοιχεία δεν θα μπορείς να παίρνεις καθόλου επίδομα αναπηρίας ή σύνταξη. Αν το παιδί σου χαρακτηρίζεται από τα ΚΕΠΑ ικανό προς εργασία, δεν θα μπορεί να παίρνει τίποτα (προσέξτε ένα μεγάλο μέρος των αναπήρων με βάση την επιστήμη μπορεί να κάνει μια εργασία). Λες και θα εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή δουλεία για τα παιδιά μας και θα τους κόψουν το επίδομα ή τη σύνταξη;

 

Συναγερμός. Οργάνωση και Αγώνας!!!

 

Μανάδες, πατεράδες, συγγενείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ, όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Στα ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται αποκούμπι μας, οχυρό μας, ένας δυνατός, μαζικός Ενιαίος Σύλλογος. Ασπίδα μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι άνθρωποι της βιοπάλης, όλοι οι βασανισμένοι και αδικημένοι που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία των ολίγων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεμπόρων, κυβέρνησης, ΕΕ, που ζουν και θησαυρίζουν από την δουλειά των πολλών και εμπορεύονται τις ανάγκες μας, τα ίδια μας τα παιδιά.

 

Κάνουμε δική μας υπόθεση τη μαζικοποίηση του Συλλόγου!

Παίρνουμε ευθύνη για τις αποφάσεις του και την υλοποίηση του προγράμματος δράσης με τη συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση στις 15 του Δεκέμβρη και  αύριο στις δράσεις και στους αγώνες του Συλλόγου μαζί με τη ΣΕΑΑΝ.

 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

 

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων

12 Δεκέμβρη η ΟΕΚΙΔΕ πραγματοποιεί ΓΣ ανέργων στο ΕΚΑ

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Άνεργη - άνεργε, συναδέλφισσα - συνάδελφε, στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα.

Όλο και περισσότερες οικογένειες εργαζομένων των κλάδων μας που είναι άνεργοι, απλήρωτοι, που δουλεύουν λίγες μέρες το μήνα ή μερικούς μήνες το χρόνο, δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα εντελώς απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ούτε ψωμί στο τραπέζι, δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού, να εξασφαλίσουν θέρμανση, να πληρώσουν το δάνειο για το σπίτι και απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, σταματάνε το παιδί τους από το φροντιστήριο ή από τις σπουδές στην επαρχία γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και πολλά άλλα.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε φορέα ενίσχυσης των επιχειρήσεων με ζεστό χρήμα και τζάμπα εργατικό δυναμικό την ίδια ώρα που το πενιχρό επίδομα ανεργίας (361 ευρώ) δεν παίρνει ούτε 1 στους 7 ανέργους, η επιδότηση δε μπορεί να ξεπεράσει τις 400 ημέρες στην τετραετία και η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων των κλάδων μας αλλά και γενικότερα είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Σε αυτή την πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει μεγαλοεργοδοσία, κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτοί που καθορίζουν εάν θα υπάρχει παραγωγή στους κλάδους μας και με τι όρους, αυτοί δηλαδή που καθορίζουν τη ζωή μας, πάνω σε αυτή την πραγματικότητα πατάνε για να σφίξουν κι άλλο τη θηλιά σε όσους έχουν ακόμα μεροκάματο, εντείνουν την τρομοκρατία για να περάσουν μειώσεις μισθών, να αφαιρέσουν δικαιώματα.

Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο της μόνιμης εξαθλίωσης για εμάς και τα παιδία μας, είτε άνεργοι (60% των νέων) είτε δουλεύοντας κάτω από συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς για ένα ξεροκόμματο.

Αυτή την ανάπτυξη επιδιώκουν για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων που σημαίνει ότι η ανεργία για τους κλάδους μας θα μεγαλώνει ανεξάρτητα από το διαχειριστή του ίδιου καταστροφικού δρόμου ανάπτυξης και τα προγράμματα των κυβερνήσεων για τη διαχείριση της φτώχειας και την ανακύκλωση των ανέργων.

Είναι επιτακτική ανάγκη  η οργάνωση της πάλης και η διεκδίκηση για την ανακούφιση των ανέργων, η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στους συναδέλφους.

Το Συνδικάτο μας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους εργαζόμενους στους κλάδους μας σε:

Α) Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου για να συζητηθούν τα προβλήματα και να εκλέξει επιτροπή ανέργων του κλάδου την  Πέμπτη 12 Δεκέμβρη και ώρα 5μ.μ. στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνης – 2ος όροφος).

Β) Εκδήλωση Αλληλεγγύης ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

  -         Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση για τους άνεργους και απλήρωτους του κλάδου.

-         Το Επίδομα Ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ουσιαστική αυξησή του.

-         Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

-         Άμεσα να θεωρηθεί για όλους τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς, καθώς και των άλλων κλάδων, ο χρόνος ασφάλισης που διήνυσαν στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση ως πραγματικός.

-         Πλήρης και Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους και τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-         Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κατά 50% και απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου για άνεργους και απλήρωτους.

-         Επιδότηση Ενοικίου στο 100% για την κύρια κατοικία. Απαγόρευση πλειστηριασμών από Δημόσιο και τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής προς τις τράπεζες.

-         Απαλλαγή των ανέργων από τα φορολογικά βάρη και κάθε λογής χαράτσια.

-         Δωρεάν παιδικούς σταθμούς και σίτιση σε αυτούς για τα παιδία των ανέργων.

-         Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι απεργοί της Coca Cola της Θεσσαλονίκης θα στολίσουν σε ειδική εκδήλωση χριστουγεννιάτικο δέντρο

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Οι απεργοί της CocaCola της Θεσσαλονίκης θα στολίσουν σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 2 το μεσημέρι χριστουγεννιάτικο δένδρο μπροστά στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό. Το δένδρο προσέφεραν στους απεργούς οι παραγωγοί χριστουγεννιάτικων δένδρων της Βόρειας Χαλκιδικής.

Οι απεργοί καλούν όλους τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετέχουν στην εκδήλωση-γιορτή στο χώρο της απεργίας με το σύνθημα:

 

«ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΈΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ»

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΚΕΣΕΝ / ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

          Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών στην οποία καταγγέλθηκε η εγκύκλιος του Οίκου Ναύτη για την «χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τα Χριστούγεννα» και αποκλείει από την επιδότηση τους μετεκπαιδευόμενους στο ΚΕΣΕΝ, στη Σχολή Θαλαμηπόλων και στα Ειδικά Τμήματα Πλοιάρχων – Μηχανικών Γ’ Τάξεως.

          Η Γ.Σ. αποφάσισε και πραγματοποίησε παρέμβαση στον Οίκο Ναύτη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο, απαίτησε να καταβληθεί η επιδότηση, να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.

          Επίσης αποφασίστηκε συνέχιση της κινητοποίησης με αποχή από τα μαθήματα και συμμετοχή στην αυριανή σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων στις 10:30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

          Καλούμε όλους τους μετεκπαιδευόμενους στο ΚΕΣΕΝ, στη Σχολή Θαλαμηπόλων και τα Ειδικά Τμήματα, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να δοθεί σε όλους τους μετεκπαιδευόμενους και άνεργους η επιδότηση των Χριστουγέννων.

 

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ    ΕΠΙΤΡΟΠΗ     ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

Ψήφισμα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Coca Cola

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Θεσσαλονίκη σήμερα Δευτέρα 9 Δεκέμβρη 2013 και ώρα 16.00 εμείς οι απεργοί μέλη του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων CocaCola 3E Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήσαμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας (Φιλίππου 43) έκτακτη Γενική Συνέλευση-Απεργιακή Συγκέντρωση και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας, τη Διοίκηση της Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) και άλλους ομιλητές – μέλη του Σωματείου μας:

Αποφασίσαμε μετά από μυστική ψηφοφορία την κήρυξηδύο 48ωρων Απεργιών από ώρα 18.01΄ της 10/12/2013 έως η ώρα 18.00 της 14/12/2013 με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των 33 άδικα απολυμένων συναδέλφων μας.

Δίνουμε εντολή στη Διοίκηση του Σωματείου μας να επιδώσει αυτό το Ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην «COCA-COLA 3EA.B.E.E.», τους Υπουργούς Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνση Εργασίας Θεσσαλονίκης, στα Πολιτικά Κόμματα, τα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο.

Κινητοποίηση 19 Δεκέμβρη Συνδικάτου Οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και στις κατασκευές

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Συνάδελφοι

η ανεργία στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ανέργους στο σπίτι. Αρκετές οικογένειες συναδέλφων μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς πετρέλαιο, την ώρα που το κρύο θερίζει. Δεν πάει άλλο.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

 

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • §        Έκτακτο «βοήθημα» για όλους τους άνεργους οικοδόμους.
 • §        Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
 • §        Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος.
 • §        Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας.
 • §        Καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί.
 • §        Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 • §        Καμιά δήμευση ή πλειστηριασμό 1ης κατοικίας. Να παραγραφούν, να παγώσουν και να κουρευτούν δραστικά τα δάνεια των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.
 • §        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην κλείσουν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Να παρθούν πίσω τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ  στα ιατρεία και νοσοκομεία.
 • §        Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

              

Συνάδελφε,

αγωνίσου εναντίον όσων σε έχουν φέρει έως εδώ και δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο, την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρομονόδρομου.

 

Μην δέχεσαι να πληρώνεις άλλο την καπιταλιστική κρίση.

 

Δεν είσαι μόνος σου. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά κράτησε η κοροϊδία. Ψηλά το κεφάλι, είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την πραγματική δύναμη, αυτή του αγώνα, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης.

 

Έλα στο συνδικάτο και στα παραρτήματά του, ώστε από κοινού να οργανώσουμε τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση.

 

Δεν φταις εσύ για την φτώχεια σου και την ανεργία σου, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι. Ντροπή είναι να ανέχεσαι αυτήν την κατάσταση και να μην αγωνίζεσαι.

 

Έχεις χρέος απέναντι στα παιδιά σου και την οικογένεια σου να πεις ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

 

Μην «μασάς» από το παραμύθι της ανάπτυξης και τα επανεκκίνησης των έργων.

 

Τα όποια έργα γίνονται και θα γίνουν θα έχουν λίγες θέσεις εργασίας και αυτές με μεροκάματα πείνας. Τα παραδείγματα τα βλέπουμε στα εργοτάξια που υπάρχουν σήμερα όπου το μεροκάματο δεν ξεπερνά τα 30-35 ευρώ, τα ωράρια είναι εξαντλητικά και η πληρωμή γίνεται με έναντι μια φορά στο τόσο.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά μαζί με τις οικογένειές τους στην κινητοποίηση στην Ομόνοια και στην πορεία που θα γίνει προς το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη στις 10 π.μ.

 

Συνάδελφε

πάρε τα μέτρα σου, μην τους αφήνεις να πάρουν νέα μέτρα για σένα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κάλεσμα του ΜΑΣ προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές, τις φοιτήτριες για διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 12/12 στις 12:00 στα Προπύλαια

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Κάλεσμα προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές, τις φοιτήτριες για διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 12/12 στις 12:00 στα Προπύλαια διεκδικώντας:

 

 1. Τώρα επαρκή χρηματοδότηση των ΑΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!

 2. Κατάργηση του νόμου πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά», μπλοκάρισμά τους. Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές και την έρευνα.

 3. Ούτε ευρώ για σίτιση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ούτε σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!

 4. Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλα τα αντικείμενα σπουδών.

 5. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς το συνεχές κυνήγι πιστοποιητικών, δεξιοτήτων, μεταπτυχιακών επί πληρωμή κλπ για «μια θέση στον ήλιο». Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν σε παραγωγή νέας γνώσης. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429€ για τους νέους κάτω των 25 χρονών. Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Πρακτική άσκηση με αξιοπρεπή μισθό και πάνω στο αντικείμενο σπουδών με όλα τα δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Για τους απόφοιτους, επίδομα χωρίς καμία προϋπόθεση από την πρώτη μέρα ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 6. Καμιά απόλυσηπροσωπικού στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.

 Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στις σπουδές μας και στη λειτουργία των πανεπιστημίων, κάνει το μέλλον μας αβέβαιο

 Πληρώνουμε ήδη ένα κάρο λεφτά για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις. Τώρα θέλουν να βάλουμε πιο βαθειά τα χέρι στην τσέπη. 150.000 φοιτητές μένουν χωρίς επίδομα θέρμανσης, οι εστίες βάζουν νοίκια, αφήνονται να ρημάζουν, τα δωμάτια δεν αρκούν «ούτε για ζήτω», λέσχες σίτισης ιδιωτικοποιούνται ή κλείνουν.

 • Οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη! Τώρα μειώνουν κατά 28% τις δαπάνες για την παιδεία, βγάζουν στο σφυρί την περιουσία των ιδρυμάτων!

 • Σε ιδρύματα σε όλη τη χώρα η κατάσταση είναι εκρηκτική. Σε πολλές σχολές λείπουν καθηγητές και βιβλία. Στο Παν. Αιγαίου δεν υπάρχουν καθηγητές για 42 μαθήματα με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάνουν το εξάμηνό τους.

 • Μετατρέπουν πλήρως τις σχολές σε επιχειρήσεις και εμάς σε πελάτες να αγοράζουμε πανάκριβα τη γνώση που θα πουλάει το Πανεπιστήμιο Α.Ε. Τα πανεπιστήμια παράγουν έρευνα “κατά παραγγελία” και την ξεπουλάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις.

 • Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι κόλαση! Τα πτυχία γίνονται χαρτιά χωρίς αντίκρυσμα, θέλουν να κυνηγάμε μια ζωή πιστοποιητικά και καταρτίσεις για μια «θέση στον ήλιο» της κακοπληρωμένης δουλειάς! Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, 2 στους 3 νέους δεν βρίσκουν δουλειά και όσοι βρίσκουν, δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης με 400€, χωρίς δικαιώματα!

 

 Ο υπεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο!

 Είναι η πολιτική της κυβέρνησης που αφαιρεί το δικαίωμά μας στη δωρεάν και υψηλού επιπέδου επιστημονική μόρφωση, που μας θέλει αύριο εργαζόμενους-σύγχρονους σκλάβους, που φορτώνει την κρίση στο λαό για να την βγάλουν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που με τους νόμους των τελευταίων χρόνων για την Ανώτατη Εκπαίδευση ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.

 Υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ που με διάφορα προγράμματα χτίζουν το Πανεπιστήμιο Α.Ε., που φέρνουν απολύσεις, πετσοκόβουν κοινωνικές δαπάνες και την ίδια στιγμή μοιράζουν 4,9 δις ευρώγια να πατήσουν πόδι οι επιχειρήσεις στις σχολές.

 Κυβέρνηση και ΕΕ υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και θέλουν τους φοιτητές-αυριανούς εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σκυμμένο κεφάλι, την επιστήμη και την έρευνα να υπηρετούν την κερδοφορία τους.

 Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

 Η πολιτική που βάζει εμπόδια στις σπουδές μας και στη λειτουργία των σχολών είναι η ίδια που απολύει εργαζόμενους στα ιδρύματα ενισχύοντας την αντιλαϊκή επίθεση που εντείνει την υποχρηματοδότηση και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων!

 Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων για το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη λειτουργία των ιδρυμάτων μας.

 

Στο ΑΕΙ που λειτουργεί σαν επιχείρηση οι φοιτητές είναι πελάτες, οι εργαζόμενοι αναλώσιμοι.

 Στο πανεπιστήμιο που δουλεύει για τις εταιρίες κουμάντο κάνουν τα κέρδη των εργολάβων και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων και των φοιτητών.

 Σε αυτό το πανεπιστήμιο οι απολύσεις είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα των αντιλαϊκών κατευθύνσεων. Με τις απολύσεις τινάζονται στον αέρα φοιτητική μέριμνα, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γραμματείες, φύλαξη κλπ, παραδίδονται οι σχολές μας κομμάτι-κομμάτι στους εργολάβους και τις επιχειρήσεις. Τα κενά που θα δημιουργηθούν θα έρθουν να καλύψουν τα γνωστά αρπακτικά, οι εργολάβοι αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές δουλεύοντας ανταποδοτικά για να καταφέρουν να σπουδάσουν.

 •  Γιατί να υπάρχουν εργαζόμενοι στην φοιτητική μέριμνα που παραδίδεται σε ιδιώτες;
 • Γιατί να υπάρχουν εργαζόμενοι στα εκτυπωτικά αφού δεν θα παίρνουμε δωρεάν βιβλία;
 • Γιατί να υπάρχουν εργαζόμενοι στη φύλαξη όταν οι εταιρίες security περιφρουρούν καλύτερα τις μπιζνες των επιχειρήσεων και καταστέλουν αποτελεσματικότερα τους αγώνες των φοιτητών;

 Η αντιλαϊκή πολιτική, η πολιτική που χτυπά το δικαίωμά μας στην επιστημονική μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα υλοποιείται με τον αυταρχισμό, την καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο όποιον σηκώνει κεφάλι όπως τους διοικητικούς υπαλλήλους που στέλνονται διαρκώς στα δικαστήρια, που η απεργία τους καταδικάζεται ως παράνομη. Το έργο το βλέπουμε όλο και πιο συχνά τον τελευταίο χρόνο.

 Αυτό το πανεπιστήμιο δεν μας αξίζει! Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η σύγκρουση με το πανεπιστήμιο Α.Ε. Μόνο έτσι το κίνημα μπορεί να μπλοκάρει ή να καθυστερεί τα μέτρα, να μην οπισθοχωρεί στις δυσκολίες.

  Κάθε φοιτητής να πάρει θέση στον αγώνα για όσα έχουμε ανάγκη!

 

 

 

11 Δεκέμβρη Παρέμβαση σε Οίκο Ναύτη και ΕΟΠΥΥ Πειραιά θα πραγματοποιήσουν τα Ναυτεργατικά Σωματεία

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

ΠΕΜΕΝ       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ      ΠΕΕΜΑΓΕΝ      ΠΕΠΡΝ       ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΝΕΡΓΩΝ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 

 

ΟΛΟΙ στη ΣΥΣΚΕΨΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 

στις 10.30 π.μ στα ΓΡΑΦΕΙΑ της ΠΕΜΕΝ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 21)

 

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

 

 

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

 

           Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το 8ωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση, ήταν κατακτήσεις που ήρθαν με μακροχρόνιους αιματηρούς αγώνες. Στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ότι μπορεί να αποφάσισαν να μας πάνε στο Μεσαίωνα, αλλά δεν πήραν την υπογραφή εκατομμυρίων εργατών για το χτύπημα των ΣΣΕ, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων.

 

Στόχοι πάλης με επείγοντα χαρακτήρα

 

Να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ να υπογραφούν συμβάσεις με ικανοποιητικούς όρους. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση, «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος, χτυπάει το δικαίωμα της απεργίας με την υποχρεωτική δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας», όταν απεργούν οι ναυτεργάτες. Όταν οι εφοπλιστές είναι αυτοί που δρομολογούν τα πλοία με κριτήριο τα κέρδη τους, αφήνοντας νησιά σχεδόν απομονωμένα με την ηπειρωτική χώρα. Επίσης με το νομοσχέδιο αυτό ● Καταργεί τις ΣΣΕ και ανατρέπει τις οργανικές συνθέσεις στα τουριστικά ημερόπλοια και σκάφη αναψυχής, διευρύνεται η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία, υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες, επιβαίνοντες.

● Καταργούνται ο Οίκος Ναύτη και το ΓΕΝΕ, συγχωνεύονται και δημιουργείται ενιαίος φορέας (Ο.Ν.Ν.Ε), στοχεύοντας στην παραπέρα υπονόμευση τους σε βάρος των ναυτεργατών.

 

Πάνω από 13.000 ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία ενώ οι Έλληνες εφοπλιστές που είναι στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας πνίγονται στα αμύθητα κέρδη.

Με βάση τα στοιχεία της «GOLDEN  DESTINY», οι έλληνες εφοπλιστές, στο 9μηνο του 2013, έχουν παραγγείλει 226 νέες ναυπηγήσειςπλοίων συνολικής αξίας άνω των 11 δισ. δολαρίων, ενώ για την ίδια περίοδο το 2012 οι παραγγελίες ήταν για 89 πλοία.

Δεν είναι λοιπόν θρασύτατος ο εμπαιγμός της κυβέρνησης  όταν λέει ότι η κρίση και τα μέτρα πλήττουν όλους τους Έλληνες;

Δεν μπορεί να υπάρχει άνεργος χωρίς επίδομα, φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, ασφάλιση● Απαιτούμε να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους άνεργους ναυτεργάτες και σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ,  το δώρο των Χριστουγέννων. ● Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας. ● Πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. ● Δωρεάν στέγαση και σίτιση τους στην Εστία Ναυτικών, να αξιοποιηθεί η υποδομή της και να ενισχυθεί οικονομικά με πρόσθετους πόρους. ● Πάγωμα των δανείων και των πλειστηριασμών - Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. ● Η κάρτα ανεργίας του ΓΕΝΕ να είναι κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. ● Οι Δόκιμοι να εγγράφονται στους καταλόγους ανεργίας του ΓΕΝΕ και να έχουν δικαίωμα επιδόματος ανεργίας.

 

Τον 21ο αιώνα, πεθαίνουν άνθρωποι που μπορούν να θεραπευτούν γιατί  δεν έχουν να πληρώσουν την ίδια ώρα που οι φαρμακοβιομήχανοι, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων θησαυρίζουν!

            Οι περικοπές στον ΕΟΠΥΥ και η υπονόμευση του Οίκου Ναύτη, έχει δημιουργήσει τραγική κατάσταση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα νέα χαράτσια που επιβλήθηκαν, όπως, τα 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, το 1 ευρώ για κάθε συνταγή, το 1 ευρώ για τηλεφωνικό ραντεβού, την αύξηση της συμμετοχής στις εργαστηριακές εξετάσεις και τα φάρμακα, την διάλυση των πολυατρείων του Οίκου Ναύτου και του ΕΟΠΥΥ, το κλείσιμο, συγχώνευση και συρρίκνωση νοσοκομειακών μονάδων. Στόχος τους είναι να απαλλαγούν τα μονοπώλια και το κράτος από την όποια συμμετοχή είχαν στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, να παραδοθούν εξολοκλήρου η Ασφάλιση, η Υγεία και η Πρόνοια στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι, συνταξιούχοι, νέοι, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατροί, να παλέψουμε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

Συντονισμός και δράση για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στη ναυτική εκπαίδευση – μετεκπαίδευση. Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύγχρονο σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.

 

           Συνάδελφοι, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και δεν λένε την αλήθεια αυτοί που μιλάνε για ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά όχι αυτών που έχουν την εξουσία στην οικονομία, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Γιατί δεν είναι ρεαλιστικό σήμερα όλοι να έχουν δουλειά σταθερή με ικανοποιητικό μισθό και να μη βολοδέρνουν στην ανεργία, στην αναδουλειά;

          Γιατί δεν είναι ρεαλιστικό όλοι να απολαμβάνουν σύγχρονες παροχές Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, χωρίς να αναγκάζονται να πληρώνουν για τα φάρμακά τους, τις εξετάσεις, χωρίς να έχουν το άγχος ότι θα πεθάνουν στο δρόμο γιατί δεν έχουν ασφάλιση, ή γιατί η ασφάλιση που έχουν δεν καλύπτει τις ανάγκες τους για υγειονομική περίθαλψη;

           Η εργατική τάξη να γίνει πρωταγωνιστής στην υπόθεση οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας για την απόκρουση των βάρβαρων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, για την λαϊκή αντεπίθεση.

 

         

Πειραιάς 3 Δεκέμβρη 2013

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσ/νίκης για το θάνατο της 13χρονης κοπέλας από αναθυμιάσεις

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Άλλο ένα θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής καταγράφηκε σήμερα στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα 13χρονο κοριτσάκι, άνεργης μητέρας που ζούσαν χωρίς ρεύμα εδώ και ένα χρόνο και χωρίς θέρμανση, το οποίο πέθανε από τις αναθυμιάσεις που έβγαζε το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

Αναδεικνύεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο εγκληματικός χαρακτήρας της πολιτικής των συγκυβερνήσεων και της ΕΕ που στηρίζει με όλα τα μέσα την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων και οδηγώντας τη λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση.

Τώρα να δοθεί οργανωμένη απάντηση μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές και να απαιτήσουμε άμεσα κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών.

Τώρα να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλά αμειβόμενους και τις οικογένειές τους.

Λαϊκή συμμαχία και οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΚΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                       ΜΠΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την εταιρεία ΝΕΛ αλλά και το ΥΕΝ για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την εταιρεία ΝΕΛ αλλά και το ΥΕΝ για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον Νομό μας.

Εφοπλιστές και κυβέρνηση με βάση τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου και τους νόμους προσαρμογής σε αυτόν τον κανονισμό που ψήφισαν, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε άσυλο της εφοπλιστικής ασυδοσίας.

Δρομολογούν πλοία, όποτε και όταν θέλουν. Την Παρασκευή 29 του Νοέμβρη δρομολόγησαν στην γραμμή το πλοίο "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" που ήταν παροπλισμένο εδώ και ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να κάνει ούτε ένα δρομολόγιο.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ήταν πολλά. Ήταν όμως αναμενόμενο, γιατί η εταιρεία ΝΕΛ με την άδεια του ΥΕΝ,το επαναδρομολόγησε χωρίς εργασίες συντήρησης προκειμένου να αντικαταστήσει το πλοίο "ΜΥΤΙΛΗΝΗ". Το πλοίο ξεκίνησε με καθυστέρηση, η τροφοδοσία καυσίμων έγινε μετά την επιβίβαση, υπήρχαν καυσαέρια στο χώρο των επιβατών, οι τουαλέτες δεν λειτουργούσαν και η ταχύτητα του ήταν μικρή (βλάβη στη μηχανή;).

Το ΥΕΝ βέβαια δεν το ενδιαφέρει η ασφάλεια και η ταλαιπωρία των επιβατών. Το ενδιαφέρει το συμφέρον - κέρδη των εφοπλιστών και η ανταγωνιστικότητα πάνω απ όλα. Αυτή είναι μια κατάσταση που την βιώνουμε χειμώνα-καλοκαίρι. Την ίδια κατάσταση βιώνουν και οι ναυτεργάτες που είναι απλήρωτοι και άνεργοι.

Για όλη αυτή την ταλαιπωρία που μας προσφέρουν δεν τους έφταναν τα πανάκριβα εισιτήρια αλλά είχαμε και αύξηση σ’ αυτά.

Διεκδικούμε:

 • Καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα - καλοκαίρι.

 • Σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.

 • Μείωση 50% των εισιτηρίων.

 • Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος Παπουτσή 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.

 • Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών), που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

 • Αποκλειστικά κρατικά λιμάνια, σύγχρονα και ασφαλή, με δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων υποδομών και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

 • Ουσιαστικοί έλεγχοι αξιοπλοΐας με την συμμετοχή εκπροσώπων του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής στη θάλασσα. Όχι άλλα ΣΑΜΑΙΝΑ.

 

 

Για την Διοίκηση

Η Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Βασιλική Βρυνιώτη                                            Μανώλης Νεοφώτιστος

 

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Απεργιακής  Συγκέντρωσης

 

 

 

Εμείς τα μέλη του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» σήμερα Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013 και ώρα 12.30 συγκεντρωθήκαμε έξω από το εργοστάσιο και αφού ακούσαμε της Διοίκησή μας και άλλους ομιλητές

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τους άδικα απολυμένους συναδέλφους μας στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ έως ότου η εταιρεία τους επαναπροσλάβει και επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσ/νίκης

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ

Στη Διοίκησή μας να δώσει το παρόν Ψήφισμα στον Υπουργό Εργασίας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Εργασίας, στα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο.

Με εντολή της  Απεργιακής Συγκέντρωσης

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 5 Δεκέμβρη διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων των μαθητών των Μουσικών Σχολείων

. Κατηγορία: Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις Σωματείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Καλούμε σε συγκέντρωση – συναυλία διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων των μαθητών των Μουσικών σχολείων, την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη ώρα 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (στάση Νερατζιώτισα).

Η ασφυκτική κατάσταση που βιώνει η δημόσια εκπαίδευση είναι για τα Μουσικά σχολεία σε οριακά σημεία και αμφισβητείται ακόμα και η ύπαρξή τους.

Σε μία χώρα που η μουσική εκπαίδευση είναι αποκλειστικά ιδιωτική και απαιτεί από τους γονείς να δώσουν χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη των σπουδών των παιδιών τους, χτυπιώνται τα ελάχιστα Μουσικά σχολεία που παρέχουν Δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση.

Σήμερα τα Μουσικά σχολεία έχουν τεράστια κενά στα προγράμματα των μουσικών μαθημάτων, υποχρηματοδοτούνται σε βαθμό που να μην μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μεταφορά από και προς τα σχολεία, που αν αυτό συμβεί, στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να έχουν μαθητές.

Το ζήτημα της Δημόσιας και δωρεάν Μουσικής εκπαίδευσης, καθώς και της αναβάθμισης της αισθητικής αγωγής στη βασική εκπαίδευση μόνο εμείς οι μουσικοί, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους μπορούμε να το βάλουμε.

Το μέτωπο μουσικών, μαθητών και γονιών αποτελεί το δικό μας όπλο που είναι ικανό να επιβάλλει τα δικαιώματά μας. Μπορεί να ανοίξει δρόμο ακόμα και στις δύσκολες εποχές που ζούμε για τις διεκδικήσεις μας.

Οι δεσμοί που έχουμε μέσα από κοινούς αγώνες με τους μαθητές των Μουσικών σχολείων και τους γονείς τους είναι σημαντικοί, γι’ αυτό την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη πρέπει όλοι να είμαστε στις 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

Για το Δ.Σ.

                            Ο Πρόεδρος                                                                                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

           Βασίλης Παρασκευόπουλος                                                                                                                                      Νίκος Στρατηγός

       

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.