Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Για Αντιπυρική Περίοδο

. Κατηγορία: Δελτία Τύπου

To ΠΑΜΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η πυρασφάλεια της χώρας, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, μετά μάλιστα και από την πρόσφατη αποδυνάμωση που υπέστησαν αρκετές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια προκειμένου να επανδρωθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που λειτουργούν ήδη στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και τους κεντρικούς οδικούς άξονες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που τους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση τους.

Η κυβέρνηση και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα που έχει να κάνει με την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας και της λαϊκής περιουσίας, έχει δείξει σε πια κατεύθυνση κινείτε η πολιτικής της. Πλήρη αδιαφορία όχι μόνο για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό η συνεχόμενη διαχρονική αποσάθρωση των δομών πυρασφάλειας, αλλά και παντελή έλλειψη ευαισθησίας για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες πυροσβέστες μόνιμοι και πενταετής από το ξεσπίτωμα που έχουν υποστεί με τις εξοντωτικές μεταθέσεις.

Έχει αναδειχθεί σε πρωτεύων μέλημα της, η με κάθε τρόπο και με όποιο κόστος για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ποτέ άλλοτε καμία κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής δεν είχε ενδιαφερθεί να καλύψει τα κενά πυρασφάλειας που υπήρχαν στα αεροδρόμια και τις εθνικές οδούς όταν ήταν υπό κρατικό έλεγχο . Τώρα που ξεπουλήθηκαν και αυτές οι υποδομές που αποτελούν λαϊκή περιουσία, η οποία έχει δημιουργηθεί με τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης τους έπιασε η ευαισθησία.

Την ίδια ώρα που με συνοπτικές διαδικασίες ιδρύει άρον - άρον Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε ιδιωτικοποιημένες υποδομές μεταφορών , τις οποίες υποχρεώνεται να χρυσοπληρώνει ο λαός την χρήση τους, τώρα σχεδιάζουν να κλείσουν και να συγχωνεύσουν δεκάδες Πυροσβεστικές υπηρεσίες και Κλιμάκια που παρέχουν υπηρεσίες πυρασφάλειας σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, προκειμένου να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις δαπάνες που αφορούν ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα.

Ήδη οι πιστώσεις για το Π.Σ. είναι πετσοκομμένες κατά 150 εκατ. περίπου από την προ οικονομική κρίσης εποχή. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Π.Σ. συνεχώς επιδεινώνονται. Τα πραγματικά κενά ανέρχονται σε 4.000 περίπου. Την ίδια ώρα πεντέμισι χιλιάδες συμβασιούχοι και πενταετής πυροσβέστες παραμένουν σε ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια και με μισθούς πείνας

. Όλοι οι υπάλληλοι του Π.Σ. μόνιμοι και συμβασιούχοι εργάζονται με μεγάλες ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση στις αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών κενών, επιλέγει να αναπροσαρμόζει συνεχώς τον κανονισμό μεταθέσεων σε ποιο αντιδραστική κατεύθυνση, για να διευκολύνει τις συχνές μετακινήσεις και μεταθέσεις εκατοντάδων πυροσβεστών για την συγκυριακή τους κάλυψη.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και τους φόβους του, για την ύπαρξη όλων αυτών των αρνητικών παραγόντων συνδυαστικά, σχετικά με την προετοιμασία για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αλλά και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν επικρατήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών.

Tο ΠΑΜΕ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και δηλώνουν ότι με αποφασιστικότητα θα βρεθούν στο πλευρό τους, για να παλέψουν από κοινού για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αρτιότερη πυρασφάλεια για την χώρα και τον λαό.

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.