Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Όλοι στην 24ωρη Απεργία σε όλες τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις 22 Ιούνη

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ 2017

ΟΛΟΙ στην απεργιακή μας συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα Ναυπηγεία ΧΑΛΚΙΤΗ

ΟΛΟΙ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.30 μ.μ. στη ΓΕΝΙΚΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική Πύλη του Περάματος , να εξετάσουμε τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας για τη συνέχεια .

Απαιτούμε τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επαναφέροντας σε ισχύ την τελευταία υποχρεωτική Σ.Σ.Ε. (όπως αυτές κηρύχθηκαν υποχρεωτικές με υπουργική απόφαση , ανά ειδικότητα) , των ετών 2009-2010 , με :

  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

  • Ανθρώπινα ωράρια (κάτω τα χέρια από το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο)

  • Μεροκάματα που να μας εξασφαλίζουν , να ζούμε καλύπτοντας τις ανάγκες μας. Να μπορούμε να μεγαλώσουμε , να σπουδάσουμε τα παιδιά μας . Να πάμε και εμείς λίγες μέρες διακοπές για να ξεκουραστούμε .

Συνάδελφοι ,

Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες συνάδελφοι με μια φωνή και τα χέρια ενωμένα σε μια γροθιά , δίνουμε τη μάχη για την Συλλογική Σύμβαση . Ο αγώνας μας , που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα , έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα .

Οι εργοδότες φυσικά δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις τους , να μας προσλαμβάνουν στη δουλειά με όσο χειρότερους όρους γίνεται . Όμως με τον αγώνα μας τους έχουμε δυσκολέψει και μπορούμε να τους δυσκολέψουμε κι’ άλλο .

Έχουμε ήδη υπογράψει δεκάδες διμερείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα επίπεδα του 2009/2010 , ενώ το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο εφαρμόζεται στο 95% του Κλάδου . Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε με την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ . Στις 22 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά , όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση .

Συνάδελφοι ,

Είναι σίγουρο ότι ο αγώνας μας αυτός δεν θα μπορούσε να έχει καμμία ελπίδα ή τύχη αν το Συνδικάτο μας όλα τα προηγούμενα χρόνια , μέσα σε αντίξοες συνθήκες και απανωτές επιθέσεις δεν είχε αντέξει ή αν τα είχαμε «διπλώσει» .

Αντέξαμε και είμαστε εδώ όρθιοι , με ψηλά το κεφάλι να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας .

Είναι ο αγώνας μας αυτός , όπως και ο αγώνας των εργολαβικών της ΛΑΡΚΟ , που παλεύουν εδώ και μήνες για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία , που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και πόλο συσπείρωσης για όλους τους Μεταλλεργάτες , ανεξαρτήτως Εργοδότη και χώρου εργασίας , σε όλη τη χώρα , με στόχο την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων .

Αγωνιζόμαστε για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς και της ζωής μας , γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε όχι μόνο μια μερίδα εργοδοτών , αλλά το σύνολο της εργοδοσίας στη χώρα και όχι μόνο , που μέσω των Κυβερνήσεων τους , της Ε.Ε. του ΔΝΤ , επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξαιρέτως .

Αγωνιζόμαστε για μια καλή ΣΣΕ γνωρίζοντας ότι πραγματική και οριστική σωτηρία δεν υπάρχει, αν δεν απαλλαχτούμε από αυτές τις βδέλλες , εάν δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας .

Συνάδελφοι ,

Μοναδική παραφωνία σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια παραμένουν ελάχιστοι «συνάδελφοι» , που μετριούνται στα δάκτυλα , οι οποίοι έχοντας ισχυρούς δεσμούς με την εργοδοσία , δίνουν μάχη για να την υπερασπιστούν στην προσπάθειά της να μας βάλει να δουλεύουμε 8ωρο , χωρίς ΣΣΕ . Να πρέπει σε κάθε δουλειά ο καθένας μας χωριστά και αδύναμα να απαντάει στον εκβιασμό του Εργοδότη : «αυτά είναι και άμα θες» . Μας θέλουν δηλαδή αφοπλισμένους απέναντι στους καπιταλιστές .

Σε αυτή την προσπάθεια , αποκαλύπτοντας και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο φτιάχτηκε το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής , μπαίνει μπροστά για να σπάσει η κινητοποίησή μας , να διασπαστεί η ενότητά μας και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων στα Ναυπηγεία Χαλκίτη . Μάταιος ο κόπος τους.

Συνάδελφοι

Το Συνδικάτο μας έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά γιατί η δύναμή του είναι τα μέλη του . Είναι οι χιλιάδες Μεταλλεργάτες , που το κουβαλάνε στις πλάτες τους .

Σας καλούμε να απομονώσετε για μια ακόμα φορά αυτές τις θλιβερές δυνάμεις. Να δώσουμε ενωμένοι μέχρι τέλος τον αγώνα . Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας , μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε .

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ με την συμμετοχή μας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ του Κλάδου της Ναυπηγοεπισκευής , την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ και στην απεργιακή μας ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ίδια μέρα στις 8 π.μ. έξω από τα Ναυπηγεία Χαλκίτη .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πύλη του Περάματος στην ΓΕΝΙΚΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να πάρουμε τιςαποφάσεις μας .

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (101-2017-1.pdf)101-2017-1.pdf

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.