Εκτύπωση

Χαιρετισμός στο Συλλαλητήριο του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γ. Μαυρίκο

. Κατηγορία: Ομιλίες

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) μετέφερε στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Στο 17ο Συνέδριο της ΠΣΟ, που έγινε πριν από μια βδομάδα στη Νότια Αφρική, εκφράστηκε για μια ακόμα φορά η εκτίμηση, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη που έχουν τα αγωνιστικά συνδικάτα του κόσμου προς τους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, προς τη γραμμή αντίστασης και ανυπακοής που ακολουθούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, προς το ΠΑΜΕ και το ρόλο του στους ταξικούς αγώνες.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι αγώνες μέσα σε μια χώρα δίνουν κουράγιο στους εργαζόμενους όλων των χωρών. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι δυναμώνοντας τα αγωνιστικά συνδικάτα στη χώρα μας, δυναμώνουμε το διεθνές αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί το καθήκον του διεθνιστή είναι πρώτα απ' όλα να βοηθά την ανάπτυξη του ταξικού συνδικάτου και της ταξικής γραμμής μέσα στην ίδια του τη χώρα. Παίρνουν κουράγιο τα αδέρφια μας παντού από τους αγώνες στην Ελλάδα. Όπως κι εμείς παίρνουμε κουράγιο όταν πριν ένα μήνα, στις 2 Σεπτέμβρη, 180 εκατομμύρια Ινδοί εργάτες πήραν μέρος στην απεργία, έστησαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την κρατική και εργοδοτική βία.

Κανένας μόνος του, ταξική ενότητα, συντονισμός. Υπάρχουν παντού υγιείς δυνάμεις, λίγες, μικρές αλλά υπάρχουν. Δεν είναι όλα μαύρα, δεν είναι όλοι συμβιβασμένοι. Εστίες υπάρχουν παντού. Να τις δυναμώσουμε. Ν' ανασυνταχθούν. Να χτίσουν συνδικάτα - ταξικές επάλξεις. Σε κάθε χώρα του πλανήτη υπάρχουν αγωνιστές που και με τη δική μας βοήθεια μπορούν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ταξικής γραμμής».

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.