Εκτύπωση

Aπόφαση Γ.Σ. 24/4 Σωματείου Εργαζομένων Cyta Hellas

. Κατηγορία: Δραστηριότητες

 

ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ - ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ

 Για να τα επιτύχουμε όλα αυτά οφείλουμε καταρχήν να αναρωτηθούμε ποια είναι τα πραγματικά αίτια της κατάστασης που βιώνουμε και στην δουλειά και στο σύνολο της καθημερινότητάς μας. Και κατά δεύτερον τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, αυτήν την καθημερινότητα που δεν χωράει στα όνειρα και τις ελπίδες που έχουμε για την δική μας ζωή και των οικογενειών μας.

 Όλα τα χρόνια της κρίσης στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών βιώνουμε ανταγωνισμούς μεταξύ των μονοπωλίων, που πολλές φορές οδηγούν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, σε κλείσιμο επιχειρήσεων. Και όλα αυτά γιατί ο κάθε μεγάλος όμιλος προσπαθεί διατηρήσει την θέση του στην αγορά και να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της, να αυξήσει την κερδοφορία του, να υπερτερήσει του ανταγωνισμού.

 Οι “αγωνίες” αυτές των ομίλων δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, των δικαιωμάτων μας, πόσο μάλλον με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για ασφαλείς, γρήγορες, φτηνές επικοινωνίες.

Το αντίθετο: Ο δρόμος για την αύξηση της κερδοφορίας περνάει από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τις συνέπειες αυτού του τρόπου οργάνωσης της οικονομίας τις βιώνουμε όλοι και αφορά την συνολικότερη προσπάθεια του κεφαλαίου να μπει σε φάση ανάπτυξης και ενίσχυσης της κερδοφορίας του. Όλα τα πακέτα μέτρων που εφαρμόζονται μαζί και μ’ αυτά που θα έρθουν από την συγκυβέρνηση και την ΕΕ το αμέσως επόμενο διάστημα (μείωση αφορολόγητου, περικοπές συντάξεων κτλ) αυτό ακριβώς εξυπηρετούν, γιαυτό και οι εργοδοσίες και εκείνη της CYTA την ίδια στιγμή τα υλοποιούν.

 Η ανάπτυξή τους όμως αυτή περνάει και μέσα από ευρύτερα σχέδια. Το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, των συνόρων. Οι ανταγωνισμοί υπάρχουν και σε τέτοιο επίπεδο και οδηγούν όπως βλέπουμε σε νέους πολέμους, σε νέες μαζικές δολοφονίες αμάχων, σε στρατιές προσφύγων ξεριζωμένων από τις χώρες τους. Η κυβέρνηση εμπλέκει την χώρα μας μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς παραχωρώντας εδάφη και θάλασσες ως στρατιωτικές βάσεις, συμμετέχοντας ενεργά, και με τεράστια οικονομικά ποσά για εξοπλισμούς στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

 Ποια είναι η διέξοδος – ποια είναι η λύση για όσους δεν μας χωρά αυτή η κατάσταση;

 Μονόδρομο για όποιον δε συμφωνεί μ’ αυτήν κατάσταση αποτελεί η πάλη για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Λύση δεν είναι να συμβιβαστούμε με τους μισθούς πείνας, με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με τον πόλεμο και την προσφυγιά.

 Η πάλη αυτή ξεκινάει από το χώρο που δουλεύουμε. Το πρώτο βήμα είναι να οργανωθούμε στο επιχειρησιακό σωματείο μας και το κλαδικό, το ΣΕΤΗΠ. Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να είμαστε καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση, για τους υπαίτιους αλλά και να οργανώνουμε την δική μας απάντηση.

 Όσο η απάντηση των εργαζομένων είναι πίσω από τις απαιτήσεις τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απώλειες.

 Διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά:

  •  Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζομένους στην εταιρεία, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν και είτε είναι εργαζόμενοι Cyta είτε επινοικιαζόμενοι. Σύμβαση πλήρους και αορίστου εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Είναι η σύμβαση που θα εξασφαλίσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας ανεξάρτητα με το σε ποιου τα χέρια βρίσκεται η επιχείρηση.
  •  Yπογραφή με κοινή πάλη με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και το ΣΕΤΗΠ Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα αναπληρώνει τα όσα έχουμε χάσει και που θα κατοχυρώνει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Η κλαδική σύμβαση αποτελεί απάντηση στην ανακύκλωση και την κινητικότητα που υπάρχει στον κλάδο. Όπου και να δουλεύουμε πρέπει να έχουμε εξασφαλισμένα τα δικαιώματά μας.
  •  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα
  •  Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας σε όλη την έκταση των εργασιών.

 

 Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ για κλιμάκωση και προκήρυξη απεργίας σε οποιαδήποτε όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας. Απεργούμε ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόλυσης ή μείωσης μισθών – ωραρίων από την εργοδοσία.

 Κατεβαίνουμε σε απεργία την μέρα που η συγκυβέρνηση φέρει τα νέα μέτρα που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας.

 Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1 η Μάη στις 10:00 στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!».

 

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.