Εκτύπωση

Σύσκεψη Σωματείων την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Athens Ledra

. Κατηγορία: Ελλάδα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και συνδικαλιστές της Αττικής σε σύσκεψη για να συζητήσουμε την οργάνωση της εργατικής αντίστασης απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε., και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων βρίσκεται στα σκαριά που θα προστεθεί σε όσα είχαν ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σχεδιάζουν για τους εργάτες νέους μισθούς πείνας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας, ομαδικές απολύσεις, την παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Το κόστος των νέων μέτρων της επόμενης διετίας φτάνει τα 3,6 δις ευρώ.

Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές. Βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη "Σκύλλα και τη Χάρυβδη", να μπουν στη μέση των συμπληγάδων, της δήθεν "καλής" ΕΕ και του "ανάλγητου" ΔΝΤ.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΥ και μια σειρά άλλες Ομοσπονδίες του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας μας θέλουν στην αδράνεια, στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας. Καμιά εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες. Αποδεικνύεται καθημερινά σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων, είναι εμπόδιο στους αγώνες τους.

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, με πρωτοβουλίες, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Να σχεδιάσουμε συγκεκριμένα τη δουλειά των συνδικάτων και των επιτροπών αγώνα, για την οργάνωση και την κλιμάκωση της δράσης τους μέχρι την 1η Μάη.

Να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., που ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.,

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATHENS LEDRA, ΣΥΓΓΡΟΥ 115

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.