Εκτύπωση

Για ΑΣΕΠ

. Κατηγορία: Δελτία Τύπου

 

Σε λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει τον καταδικασμένο στη συνείδηση των εκπαιδευτικών διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, δείχνοντας έτσι την εμμονή της Κυβέρνησης στην κατάργηση του αντικειμενικού συστήματος προσλήψεων μέσα από την επετηρίδα.


Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα και μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε απασχολήσιμους. Ταυτόχρονα, μετά την κατάργηση της επετηρίδας, προοπτικά, «λύνονται» τα χέρια της Κυβέρνησης για να «επιλέγει» μόνο τους πιστούς στην κυβερνητική πολιτική εκπαιδευτικούς.


Το ζήτημα της επετηρίδας είναι μία μόνο πλευρά της γνωστής αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε εκπαιδεύσιμους, καταρτίσιμους και τους περισσότερους από αυτούς τους εκβράζει νωρίς νωρίς στον Καιάδα της ανεργίας ενώ παράλληλα γιγαντώνει την παραπαιδεία των φροντιστηρίων και εξαθλιώνει οικονομικά γονείς και οικογένειες.


Το Π.Α.ΜΕ θεωρεί ότι το ζήτημα της Παιδείας είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα ταξικό και υπόθεση κύρια της εργατικής τάξης, γι’ αυτό πρωτοστατεί στη σύγκρουση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και συμπορεύεται με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας όχι μόνο για την επαναφορά της επετηρίδας αλλά για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων και συνολικά της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.