Εκτύπωση

ΠΑΣΕΒΕ : Άμεση κατάργηση της προκλητικής τροπολογίας που χειροτερεύει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας.

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στις 14 Μάρτη και την ψήφισε αμέσως, τροπολογία που χειροτερεύει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας. Είναι το καινούριο «δώρο» που έφερε η κυβέρνηση, Πάσχα έρχεται, στους αυτοαπασχολούμενους. Πάει χέρι – χέρι με τη «δίκαιη ανάπτυξη» και την αυγουστιάτικη «οριστική έξοδό μας» από τα μνημόνια.

Η τροπολογία :

  •         Αυξάνει από 2 σε 3 μήνες την περίοδο που πρέπει να είναι ασφαλισμένος ο αυτοαπασχολούμενος για να έχει ασφαλιστική κάλυψη και περίθαλψη.
  •        Θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπάρχουν οφειλές στο ταμείο ή να τηρείται η όποια ρύθμιση έχεις κάνει.
  •        Δυσχεραίνει τις προϋποθέσεις των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ από 30 έως 61 χρονών που έχουν κλείσει, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί Ομοσπονδίες και Σωματεία να πάρουν θέση. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και να απαιτήσουν με όλους τους τρόπους την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ. Παράλληλα να παλέψουν και να διεκδικήσουν :

  •          Κατάργηση της εισφοράς υγείας για όλους.
  •         Ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  •         Αναβάθμιση και πλήρης κάλυψη των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα.

 

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη τροπολογία!

 

Η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.