Εκτύπωση

Ανακοίνωση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών για τις εξελίξεις στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

 

Συνάδελφοι –ες ,

Η Διοίκηση του μαιευτηρίου «ΙΑΣΩ» ανακοίνωσε την πρόθεση της να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία, στους βιολόγους του νοσοκομείου.

 Η θέση του Κλαδικού Σωματείου της Αθήνας.

  •  Δεν αντιμετωπίζουμε αυτή την επίθεση ούτε ως αποσπασματική, ούτε ως προσωρινή. Επιλέγεται σήμερα ένα συγκεκριμένο τμήμα, με σκοπό  να ανοίξει ο δρόμος για επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας σε όλο και περισσότερους  εργαζόμενους.
  • Η σταθερή και μόνιμη δουλειά στοχοποιείται σήμερα,  ως συνέχεια των μειώσεων στους μισθούς, των απολύσεων, της  εντατικοποίησης της εργασίας. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν πλευρές του συνολικού σχεδιασμού των εργοδοτών (Σ.Ε.Κ.) για μείωση του εργατικού κόστους. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας, καλύτερης θέσης στον ανταγωνισμό.
  • Απορρίπτουμε την αυταπάτη του «μικρότερου κακού». Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται με μειώσεις σε μισθούς και κατάργηση  δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν περιορίζουν, αλλά αντίθετα ανοίγουν τις ορέξεις της εργοδοσίας.   
  • Απορρίπτουμε την αυταπάτη ότι μπορεί ένα νοσοκομείο ή ένα τμήμα ή μερικοί εργαζόμενοι να εξαιρεθούν από την συνολική επίθεση. Η απόκρουση της επίθεσης στους εργαζόμενους στο ΙΑΣΩ, είναι υπόθεση όλων.
  • Δεν υπάρχει λύση μακριά και έξω από την συμμετοχή στα σωματεία, από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  ΜΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο.

                                    

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                            

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.