Εκτύπωση

Ανακοίνωση των Εργαζομένων στην ΑΕΠΙ για την συνάντηση με το ΠΑΜΕ

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ-«ΣΕρΑ» συναντήθηκε με στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο των ενεργειών του για την πληρέστερη ενημέρωση  και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ΣΕρΑ ενημέρωσε τους  εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για την κατάσταση την οποία βιώνουν εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ  εδώ και δυο σχεδόν χρόνια  με εκτεταμένη αναφορά στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας τους μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ernst & Young τον Φεβρουάριο του 2017, έως σήμερα, που έχουμε καταλήξει να μην πληρωνόμαστε  λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΠΙ. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κράτησαν ζωντανή την εταιρεία μέσω της εργασίας τους και συνέχισαν να εισπράττουν δικαιώματα προς όφελος των πνευματικών δημιουργών, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το αίτημα του ΣΕρΑ για συμπαράσταση  του ΠΑΜΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΕΠΙ για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΕΠΙ θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους.

Ήδη στις 19/1/18, το ΠΑΜΕ έστειλε επιστολή στη Διοίκηση της ΑΕΠΙ για συνάντηση μαζί της σχετικά το θέμα της μισθοδοσίας και της μελλοντικής εξασφάλισης των εργαζομένων και εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου δηλώνοντας τη συμπαράστασή του και ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Προς την ίδια κατεύθυνση θα ζητήσει συνάντηση και με την καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού με την παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.