Εκτύπωση

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου καταγγέλλει την εργοδοσία στην Πατραϊκή Χαρτοποιία για την επίθεση που εξαπέλυσε

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την εργοδοσία στην Πατραϊκή Χαρτοποιία για την επίθεση που εξαπέλυσε εκπρόσωπός της στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου την ημέρα της απεργίας στις 12 Γενάρη.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εργοδοσίας που φαίνεται ότι θορυβήθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, να εκφοβήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσει πιο εύκολα τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς.

Είναι οι ίδιοι εργοδότες που μερικές μέρες πριν δεν δίστασαν να επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία με διάφορα προσχήματα και να ρίξουν στα τάρταρα τους έτσι κι αλλιώς χαμηλούς μισθούς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι εργοδότες δεν αφήνουν να πάει χαμένη η ευκαιρία και εκμεταλλεύονται το ευνοϊκό νομικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ενίσχυσε η σημερινή για να χτυπήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τελευταίο «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νόμος που ψηφίστηκε και επιχειρεί να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στην Πατραϊκή Χαρτοποιία με τη συμμετοχή τους στην απεργία, έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα που όμως θα πρέπει να έχει συνέχεια. Χρειάζεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας.

Στον αγώνα τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι μόνοι! Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των σωματείων του κλάδου και όχι μόνο. Από τη μεριά της η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρεθεί δίπλα τους σε όποια αγωνιστική απόφαση πάρουν.

Καλούμε την εργοδοσία να κάνει δεκτό το αίτημα του σωματείου και των εργαζομένων και να πάρει πίσω τώρα την εκ περιτροπής εργασία.

 

19/1/2018

 

Αγωνιστικά

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.