Εκτύπωση

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών για την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης στην επιχείρηση ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης για την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση εκλεγμένου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν.Ηρακλείου.

Αιτία για την απόλυση της συναδέλφισας Καμίτση Μαρίας είναι η δράση που ανέπτυξε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη επιχείρηση και αφορούν τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, τις χρωστούμενες άδειες προηγούμενων χρόνων, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση-εργοδοσία είναι σαν το νύχι με το κρέας. Η πρώτη ετοιμάζεται να χτυπήσει τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ και η δεύτερη έτοιμη από καιρό θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου ώστε να μην σηκώσει κανείς εργαζόμενος το κεφάλι, να αποδεχτούμε όλα αυτά που ζητάνε ώστε να αυγατίσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην επιχείρηση ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να σπάσουν στην πράξη την τρομοκρατία, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο, να απαιτήσουν την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισας.

Η ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία στον κλάδο να υπογράψουν το ψήφισμα και να καταγγείλουν στην εργατική τάξη τις απειλές και μεθοδεύσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Να συμπαρασταθούν, να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους σε όλες τις δράσεις που θα αποφασιστούν.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης, η εργοδοσία είναι γελασμένη ότι θα δεχτούμε αυτήν την πράξη της.

Να δώσουμε πρώτη απάντηση στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, να συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την χώρα.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTYFOODS

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.