Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου της ΠΕΜΕΝ για τις αποφάσεις της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε στις 27 Νοέμβρη

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του στις 27 Νοέμβρη 2017, ενέκρινε την εισήγηση του απολογισμού και του προγραμματισμού δράσης, που θα συζητηθεί στη Β’ Γενική Συνέλευση και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, οικοδομείται πάνω στη συντριβή των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, εμπαίζει με τα ψίχουλα του «κοινωνικού μερίσματος» από τα ματωμένα πλεονάσματα, που θα ενταθούν με τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα πλαίσια  της 3ης αξιολόγησης.

Κεφάλαιο, κυβέρνηση, στο στόχαστρο τους είναι το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και οι εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση.

Εφοπλιστές και κυβέρνηση θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, επιδιώκουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για τους ναυτεργάτες με την εφαρμογή του ν.4387 από τον Μάη του 2016 έχει ως αποτέλεσμα 18 μήνες μετά να διατηρούνται τα άρθρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται  κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές συντάξεις με βάση το άρθρο 29, που διαμορφώνονται από 384 έως 768 ευρώ μικτά,  καθαρά 721 ευρώ, ενώ προετοιμάζεται και ο επανυπολογισμός των συντάξεων.

Το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ καλεί τους Μηχανικούς να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες που είναι σε εξέλιξη και στην αυριανή Γενική Συνέλευση, αποφάσισε και απευθύνει πλατύ κάλεσμα στα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά – δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, να οργανώσουμε τον απεργιακό αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, παντού, να σηματοδοτήσει για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Διεκδικούμε

● Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

● Πλήρη – σταθερή εργασία με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους,  μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

● Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας και των ενώσεων προσώπων. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

● Υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

● Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

● Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

● Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

● Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

● Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

● Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.