Εκτύπωση

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Πρόκληση από Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη που εξισώνει τους ναζιστές με τα θύματά τους

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

 

Στη Θεσσαλονίκη το μονομελες πλημμελειοδικείο προχώρησε σε μια προκλητική απόφαση που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να την καταδικάσουν, να βγάλουν συμπεράσματα από τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και να απομονώνουν τους εγκληματίες ναζιστές που προσπαθούν να επιβάλλουν τις σάπιες ιδέες τους στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση επίθεσης του 2012, δύο ναζιστων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής σε δύο μαθητές μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από ένα σχολείο. Οι δύο φασίστες επιτέθηκαν με βρισιές και απειλές εναντίον τους. Σε κοντινό σημείο γινόταν απεργία σε εργοστάσιο της ΑΓΝΟ και μέλη του ΠΑΜΕ αντιλήφθηκαν την επίθεση στα δύο παιδιά και πήγαν στο χώρο. Οι Χρυσαυγιτες έφυγαν και μετά από λίγο επέστρεψαν με κοντάρια και σιδερολοστους επιτέθηκαν και χτύπησαν τα παιδιά ενώ οι εργάτες άμεσα αντέδρασαν και αφόπλισαν τους φασίστες.

Αυτή η φασιστική επίθεση που έγινε από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προς δύο νέους που ενημέρωναν για την 48ωρη απεργία, θεωρήθηκε από το δικαστήριο μια απλή “συμπλοκή” χωρίς πολιτικά κίνητρα και καταδίκασε θύτες και θύματα.

Δηλαδή με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, κακώς αντέδρασαν οι μαθητές και οι εργαζόμενοι στην φασιστική επίθεση, κακώς δεν έκατσαν να τους δείρουν αδιαμαρτύρητα

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων για την μεγάλη καθυστέρηση στην δική της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης, για την ανοχή που δείχνουν η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αποθρασύνονται οι θρασύδειλοι και να εξαπολύουν επιθέσεις, όπως έγινε πρόσφατα με την δικηγόρο στην Αθήνα.

Η ανοχή στις εγκληματικές ναζιστικές επιθέσεις και στην φασιστική ρητορεία είναι συνενοχή. Το Εργατικό κίνημα δεν θα ανεχτεί την λογική της εξίσωσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν με αυτές τις αποφάσεις, έχει χρέος να περιφρουρήσει τον αγώνα του. Καλούμε τον λαό να πάρει θέση και να απομονώνει τους φασίστες, να εντείνει την πάλη ενάντια στην αντεργατική επίθεση, να βγει στην αντεπίθεση για τα δικαιώματα του.

Τον φασισμό καλά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.