Εκτύπωση

Τα Σωματεία Εμπορίου από την Ελλάδα καταγγέλλουν την καταστολή εναντίον των εμποροϋπαλλήλων στην Τουρκία

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

Τα Σωματεία του Εμπορίου από την Ελλάδα που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας της Τουρκίας εναντίον εργαζομένων στα Σουπερ Μάρκετ του Ομίλου METRO (Real και MediaMarkt) που πραγματοποίησαν κινητοποίηση μετά τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρίας REAL.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν, χωρίς να τους δοθούν ούτε αποζημιώσεις, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2 Νοέμβρη κινητοποίηση μπροστά από το κατάστημα MEDIAMARKT, της περιοχής Levent της Κωνσταντινούπολης, που ανήκει στον ίδιο όμιλο, ενώ στο κτίριο είναι και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λειτουργώντας ως μπράβοι της εργοδοσίας, είχαν βάλει κάγκελα γύρω από το κτίριο για να εμποδίσουν την κινητοποίηση.  Όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν το κατάστημα και αφαίρεσαν τα κάγκελα, η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Το Συνδικάτο NAKLIYAT Is, μέλος της ΠΣΟ, που οργάνωσε την κινητοποίηση, απάντησε στην καταστολή με κάλεσμα για πιο αποφασιστικό αγώνα μέχρι την δικαίωση των απολυμένων.

Τα Σωματεία Εμπορίου από την Ελλάδα καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Ομίλου ΜΕΤΡΟ και την αστυνομική καταστολή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Συνδικάτο NAKLIYAT Is και τους εργαζόμενους και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Φωτογραφίες από την Κινητοποίηση:

https://plus.google.com/photos/111424066969409429174/album/6484166414442024641?authkey=COiugYyi7eLQ4gE

 

 

Τα Σωματεία

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ

Σωματείο Εργαζομένων ΛΙΝΤΛ Ν. Αττικής

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.