Εκτύπωση

ΟΕΚΙΔΕ: ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα Συλλαλητήρια την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιούνη

. Κατηγορία: Φορείς & Σωματεία

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα Συλλαλητήρια την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιούνη, που διοργανώνουν τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε κάθε πόλη ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή.

Απαντάμε αγωνιστικά σε παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που μονιμοποιούν και επεκτείνουν την αντεργατική λαίλαπα. Στο πετσόκομμα των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου και τα «αντίμετρα» ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2019-2022 που διαψεύδει την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων και «δίκαιης» ανάπτυξης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Εργασίας, η οποία δεν χάνει ευκαιρία όπου σταθεί και όπου βρεθεί να καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες στους εργαζόμενους, αρνήθηκε να φέρει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση νόμου για επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, που είχαμε διαμορφώσει πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις απ’ όλη τη χώρα.

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη!

Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.