Εκτύπωση

Στις 21 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγ. Βενιζέλου

. Κατηγορία: Π.Α.ΜΕ

Κυβέρνηση - ΣΕΒ – ΕΕ - ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

H κυβέρνηση επιμένει στη κοροϊδία του λαού μας. Το παραμύθι της «δίκαιης» ανάπτυξης δίνει και παίρνει. Θέλει να πείσει ότι η «ανταγωνιστικότητα», που οδήγησε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και τη δυστυχία, πρέπει να συνεχιστεί. Και δε φτάνει μόνο αυτό. Σε θέλουν και συνένοχο. Θέλουν να βάλεις και την υπογραφή σου για τη μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία σου. Διότι έτσι δεν θα έχεις δικαίωμα για παράπονα, δε θα μπορείς να αντιδράσεις.

Μαζέυτηκαν στο επιχειρηματικό συνέδριο ThessalonikiSummit κυβέρνηση, αντιπολίτευση και συμφώνησαν με τον Συνδέσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σε όλα.

Συμφώνησαν ότι οι τσακισμένοι από τους μισθούς πείνας, τη φορολογία και την ένταση στη δουλειά εργάτες, θα βγούν το ίδιο κερδισμένοι με τους επενδυτές που θα σκάσουν απο κέρδη.

Συμφώνησαν και οι Αμερικάνοι με τον εκπρόσωπο τους ότι σε τέτοιες συνθήκες δουλείας που επέβαλε η «αριστερή» κυβέρνηση, έχουν μεγαλύτερο συμφέρον να εμπλακούν με επιχειρήσεις τους στη Β. Ελλάδα. Εμπλέκουν ταυτόχρονα τη χώρα μας στα ενεργειακά και γεωστρατηγικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στους ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή.

Η δραματική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και των όρων δουλειάς που οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης, είναι για αυτούς μοντέλο ανάπτυξης.

ΣΕΒ και μεγαλοεργοδοσία δηλώνουν περιχαρείς που βρήκαν τη σωστή κυβέρνηση που κάνει για αυτούς τη βρώμική δουλειά. Πους τους υπόσχεται ότι μπορεί να δώσει και άλλα χτυπήματα στην εργατική ταξη για να αυξήσουν τα κέρδη τους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Τους υπόσχεται νέα παιδιά μέσω μαθητείας, επιδοτούμενης απο το κράτος, νεό αίμα ξεκούραστο και ανοργάνωτο για λιώσιμο στα κάτεργα τους, στέλνοντας στην ανεργία τους «ηψιλόμισθους» γονείς τους.

Τους υπόσχεται ότι θα στρώσει νομοθετικό πλαίσιο κατάργησης των ΣΣΕ για να μπορούν να παίρνουν στη δουλειά όσους θέλουν, όποτε θέλουν, να τους στραγγίζουν για όσο διάστημα θέλουν, να τους πληρώνουν αν γουστάρουν, να τους στέλνουν στην ανεργία όποτε θέλουν και ανέξοδα μη τυχόν και μπατάρει η ανάπτυξη.

Τους υπόσχεται ότι θα επιβάλει στους εργάτες να μην έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν, να μην μπορούν να μιλήσουν ως αδέρφια, να καταλήξουν σε συμπεράσματα και αποφάσεις. Οτι θα ριζώσει στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος όλα τα κατακάθια των συμβιβασμένων και εργοδοτικών φωνών μέσα στο κίνημα και τα προνόμια τους, για να μη μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί απο υγιείς ταξικές δυνάμεις που ξέρουν πως να κάνουν την απεργία εφιάλτη για κάθε αφεντικό.

Υπόσχεται στα κοράκια των τραπεζών χοντρή μάσα από απο τη λαϊκή κατοικία που από την πολύ ανάπτυξη αδυνατεί να στεγάσει τα όνειρα των γονιών και των παιδιών τους.

Μια τέτοια ανάπτυξη αξίζει μόνο στα παράσιτα της οικονομίας, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή του πλούτου.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Είναι κρίσιμο ζήτημα οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα. Σε αυτούς που κινούν τα γρανάζια της παραγωγής δεν ταιριάζουν οι χαμηλές απαιτήσεις. Τους αξίζει να απολαμβάνουν όλο τον πλούτο που παράγουν, μια πολύ καλύτερη ζωή!

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και όλη η Ελλάδα, έχει μεγάλες, επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες. Παράγεται πλούτος καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην Ενέργεια, στην εξόρυξη, στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική, στη μεταποίηση, στις μεταφορές και στα logistics, στις κατασκευές, στην αγροτική - κτηνοτροφική παραγωγή. Δεκάδες χιλιάδες παρέχουν υπηρεσίες στην Υγεία, στην Παιδεία, στο εμπόριο, σε άλλους κρίσιμους τομείς και κλάδους.

Αυτή η παραγωγή έχει τις δυνατότητες να λύσει όλα τα καθημερινά ζητήματα, να καλύψει τις συγχρονες ανάγκες μας. Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί αν απαλλαγεί απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παραχθεί καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές, από τα businessplan των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι μια τέτοια ανάπτυξη δεν πρόκειται να την ανεχτούμε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε σε πείνα, εξαθλίωση, εξάντληση, μίζερη ζωή.

Απαιτούμε:

  • Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 ως σήμερα.

  • Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

  • Δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, του 21ου αιώνα και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Σάββατο 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

και ώρα 11πμ στο Αγ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.