Εκτύπωση

Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα

. Κατηγορία: Π.Α.ΜΕ

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, Επιστήμονες - Έλληνες και Μετανάστες


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα

Να καταδικάσουμε την πολιτική της σήψης και της διαφθοράς

Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές Συλλογικές Συμβάσεις, να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.


Οργανώσαμε σε όλη την Ελλάδα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη και στις 22 Γενάρη. Συναντηθήκαμε στην μεγάλη απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

Αγωνιστήκαμε μαζί και πετύχαμε την ανάκληση των απολύσεων από τον όμιλο Καρφούρ – Μαρινόπουλος, τη Ρενό, το δήμο Πετρούπολης κ.α.

Είπαμε ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ., απαιτήσαμε την κατάργηση των αντεργατικών νόμων Σιούφα – Ρέππα, διεκδικήσαμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα προβλήματα που καίνε τους εργαζόμενους.

Τώρα, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη στην απεργία 13 Φλεβάρη, βάζοντας βάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή των νόμων Σιούφα - Ρέππα και έχει στόχο την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, τη μείωση των συντάξεων.

Χρειάζεται προσοχή!! Κανένας εφησυχασμός. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να ελιχθεί και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους.

Χωρίζει σε κατηγορίες τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για να καταργήσει αυτή την κατάκτηση που σήμερα, λόγω των άθλιων εργασιακών σχέσεων και της έντασης της εκμετάλλευσης, επιβάλλεται να ενισχυθεί.

Μιλάει για τη μητρότητα των εργαζόμενων γυναικών για να αυξήσει τα όρια ηλικίας ακόμα και στις μητέρες με ανήλικα παιδιά.

Προωθεί την ενοποίηση των ταμείων για να δημιουργήσει έναν ακόμα μηχανισμό κατάργησης, προς τα κάτω εξίσωσης δικαιωμάτων.

Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και τη διάσπαση των εργαζομένων.

Επιχειρεί να κρύψει ότι το βάρβαρο εργασιακό - ασφαλιστικό καθεστώς που δημιουργούν όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ χτυπάει ιδιαίτερα τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, τους νέους και τις νέες.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, γιατί αυτή η επιλογή δίνει δύναμη και κάνει αποτελεσματικό τον αγώνα των εργαζομένων.

Να διαδηλώσουμε μαζί, εργατιά, αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, επιστήμονες, γυναίκες και άνδρες μαζί με τα παιδιά μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι συνένοχες γιατί έχουν στηρίξει, στηρίζουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στηρίζουν τη μερική απασχόληση, την πολιτική που χτυπάει τον ημερήσιο σταθερό χρόνο.

Στηρίζουν το νόμο Ρέππα που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 χρόνια, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης από 80% στο 70% των μισθών της τελευταίας 5ετίας, αντί του τελευταίου μισθού. Είναι υπέρ του κοινωνικού διαλόγου της υποταγής.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, για να καταδικάσουμε τη σήψη και τη διαφθορά που διαπερνάει το εκμεταλλευτικό σύστημα, τον δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Σήμερα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κατανοούν ότι η πολιτική που αυξάνει τα κέρδη και τη δύναμη των επιχειρηματιών γεννάει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Γεννάει την ανεργία, τη λιτότητα, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Ιδιωτικοποιεί τα λιμάνια, την Ολυμπιακή και άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας.

Οι υπεύθυνοι της διαφθοράς και της σαπίλας δεν μπορούν να γίνουν φορείς εξυγίανσης και να δώσουν λύσεις προς όφελος των λαϊκών οικογενειών.

Ο αγώνας μας είναι ενιαίος, είναι αγώνας με προοπτική. Απάντηση στην κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, απάντηση στην επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου μπορεί να δώσει ο αγώνας που συγκρούεται με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις αντιδραστικές αλλαγές.

Απάντηση μπορεί να δώσει ο αγώνας που διεκδικεί στόχους, αιτήματα που αντιστοιχούν στα συμφέροντα των εργαζομένων, ο αγώνας που στοχεύει στην συγκέντρωση δυνάμεων, στη λαϊκή συμμαχία για να ανοίξει ο δρόμος στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις ανάγκες των λαϊκών δυνάμεων.

Αυτή η γραμμή πάλης είναι το όπλο μας γιατί οι δυνάμεις του κεφαλαίου διαπιστώνουν τη φθορά του δικομματισμού, διαπιστώνουν ότι συνειδητοποιείται πλατύτερα η αναγκαιότητα της ταξικής πάλης και επιδιώκουν την προσαρμογή του πολιτικού σκηνικού για να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις, για να περάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές που αποκαλούν μεταρρυθμίσεις.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πιο απαιτητικά και οργανωμένα. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και τις επιτροπές αγώνα, που με τη δική μας δουλειά μπορούν να πολλαπλασιαστούν στους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές γειτονιές.

Περιφρουρούμε την απεργία, απαντάμε αποφασιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία. ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της απεργίας. Να σταματήσουν αμέσως οι μεθοδευμένες διώξεις και καταδίκες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.

  • Πλήρη – Σταθερή Εργασία. 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο

  • Αύξηση της χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.

  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερος μισθός 1.400€. Κατώτερη σύνταξη 1.120€ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμός της σύνταξης του ΟΓΑ.

  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Διεύρυνση των ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.

  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.

  • Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 ημέρες εργασίας.

  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.