Εκτύπωση

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Σρι Λάνκα

. Κατηγορία: Διεθνών Σχέσεων

Η αντιπροσωπεία που ΠΑΜΕ στη Σρι Λάνκα συνεχίζει τις συναντήσεις της. Σήμερα συναντήθηκε με εκπροσώπους ομοσπονδιών και σωματείων από τα λιμάνια, την πετρελαϊκή βιομηχανία, τον τουρισμό, από τον δημόσιο τομέα, την ενέργεια και μία σειρά άλλους κλάδους. Συζητήθηκε η αντεργατικη επίθεση και στις δύο χώρες, ανταλλάχθηκαν εμπειρίες για την οργάνωση της πάλης, την αναγκαιότητα της συμπόρευσης μέσα από τις γραμμές της ΠΣΟ.

Η πλευρά του πάμε ανέδειξε την εμπειρία  των τελευταίων  χρόνων, από την ανταλλαγή  κυβέρνησης, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του αγώνα ώστε να μην εγκλωβίζονται οι εργαζόμενοι στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού, το μέτωπο με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Οι συνάδελφοι από τη Σρι Λάνκα μετέφεραν την πείρα από τους αγώνες στα λιμάνια, στα διυλιστήρια, τον αγώνα για τη μονιμοποίηση εργολαβικών εργαζομένων στον ηλεκτρισμό, τα ζητήματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Τις προηγούμενες μέρες η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη στον πολύμηνο αγώνα των φοιτητών των ιατρικών σχολών που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ιατρική εκπαίδευσης και συζήτησε με τους φοιτητές. Πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία του jvp (λαϊκό απελευθερωτικό μετωπο) που διοργάνωσε την εκδήλωση για την πρώτη Μάη. Συμμετείχε στην πρωτομαγιάτικη πορεία και απεύθυνε χαιρετισμό στην συγκέντρωση.

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.