Εκτύπωση

Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Και Το Λαό Του Καζακστάν

. Κατηγορία: Διεθνών Σχέσεων

Την Τετάρτη, 14 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στην Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή της Κυβέρνησης του Καζακστάν εναντίον των λαϊκών αγώνων. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επέδωσε ψήφισμα Αλληλεγγύης με το λαό και τους εργαζόμενους του Καζακστάν όπου αναφέρει:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο αυταρχισμό της Κυβέρνησης του Καζακστάν και την επίθεση της ενάντια στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αιματηρή καταστολή της απεργίας των εργατών στην πόλη Ζαναοζέν τον Δεκέμβρη του 2011 όπου βρήκαν το θάνατο 70 εργάτες κι άλλοι πολλοί φυλακίστηκαν.

5 χρόνια μετά το αυταρχικό καθεστώς του Καζακστάν συνεχίζει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, προχωράει σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και απαντά με καταστολή και διώξεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται. Ακόμα και σήμερα το καθεστώς Ναζαρμπάεφ αρνείται να επιτρέψει τη νόμιμη δράση συνδικάτων, αλλά και πολιτικών κομμάτων, και οργανώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 28 Νοέμβρη, δικαστήριο του Καζαχστάν καταδίκασε σε βαριές ποινές φυλάκισης τους Maks Bokaev και Talgat Ajan, που αγωνίστηκαν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του Καζαχστάν να ιδιωτικοποιήσει εκατομμύρια εκτάρια γης. Με βάση τα άρθρα του ποινικού κώδικα "περί ανάφλεξης του κοινωνικού μίσους" και με πρόσχημα τη "μη τήρηση του καθεστώτος οργάνωσης κινητοποιήσεων".

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και το λαό του Καζακστάν.

Απαιτούμε

  • Να αρθούν οι φυλακίσεις, που έχουν επιβληθεί με πολιτικά κίνητρα
  • Να σταματήσουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις
  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση, στις διαδηλώσεις, στο δικαίωμα στην απεργία
  • Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι της δολοφονίας δεκάδων απεργών εργατών στην πόλη Ζαναοζέν το Δεκέμβρη του 2011

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.