Εκτύπωση

Αλληλεγγύη με τους Εργαζόμενους της Φριγκογκλάς Ινδονησίας

. Κατηγορία: Διεθνών Σχέσεων

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Φριγκογκλάς στην Ελλάδα, και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και στο σωματείο της Φριγκογκλας στην Ινδονησία.

Η Φριγκογκλάς στην Ινδονησία, προχώρησε την 1η Σεπτέμβρη σε παύση εργασιών, στο εργοστάσιο που απασχολεί 400 εργαζόμενους, επειδή όπως είπε, δεν είχε παραγγελίες.

Σε συνέχεια αυτού προχώρησε στην απαγόρευση εισόδου στους εργαζόμενους που είχε επιβάλλει παύση εργασιών. Μέσω αυτής της πρακτικής, και ασκώντας τρομοκρατία επιχειρεί να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους και προχώρησε στην απόλυση 131 εργαζόμενων στις 15 Σεπτέμβρη. Επιπλέον, βάζει εμπόδια στη δράση του Σωματείου στο χώρο, θέλοντας τους εργαζόμενους απομονωμένους, ανυπεράσπιστους και τρομοκρατημένους να υποκύψουν στις απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Εκφράζοντας τη ταξική μας αλληλεγγύη, το Σωματείο Εργαζομένων στη Φριγκογκλάς Ελλάδας και το Σωματείο Μετάλλου Αττικής προχώρησαν την Πέμπτη, 6 Οκτώβρη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της Φριγκογκλάς στην Ελλάδα. Τα Συνδικάτα κατέθεσαν ψήφισμα Αλληλεγγύης με τους Ινδονήσιους συναδέλφους και απαιτούν

  • Να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στην Ινδονησία

  • Όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να πληρωθούν κανονικά για το διάστημα που δε λειτουργούσε το εργοστάσιο

  • Να σταματήσει κάθε επίθεση ενάντια στο συνδικάτο και τη συνδικαλιστική δράση

Το επόμενο διάστημα τα συνδικάτα θα αναλάβουν και νέες πρωτοβουλίες για την έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης με τον αγώνα των εργαζομένων της Φριγκογκλας στην Ινδονησία.

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.