Εκτύπωση

Καταγγελία των Διώξεων Εναντίον των Εργαζομένων της πολυεθνικής MEDLOG-MSC και του Συνδικάτου Nakliyat Is

. Κατηγορία: Διεθνών Σχέσεων

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και των διώξεων εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης στην Τουρκία και των αγώνων των εργαζομένων στην εταιρία MEDLOG-MSC.

Η Κυβέρνηση της Τουρκίας, ως δεξί χέρι των πολυεθνικών που απολύουν εργάτες και πετσοκόβουν μισθούς, αξιοποιώντας την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, προχώρησε σε επίθεση εναντίον του Συνδικάτου Nakliyat Is (μέλος της ΠΣΟ), που μαζί με τους εργαζομένους της εταιρίας MEDLOG-MSC πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις ενάντια στις 130 απολύσεις που έχει κάνει η εταιρία. Ταυτόχρονα, η Τουρκική Αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει τον Πρόεδρο του Συνδικάτου, Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Πρόεδρο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεταφορών της ΠΣΟ. Όταν αυτή η προσπάθεια απέτυχε συνέλαβαν 4 άλλα μέλη του Συνδικάτου, οι οποίοι απελευθερώθηκαν κάτω από την πίεση των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ, που είχε πραγματοποιήσει κινητοποίηση Αλληλεγγύης στα γραφεία της πολυεθνικής MSC στον Πειραιά, πριν λίγες μέρες, καταγγέλλει τη νέα αυτή εξέλιξη.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων

Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον αγωνιστών εργαζομένων και συνδικαλιστών

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.