Εκτύπωση

Κινητοποίηση Αλληλεγγύης Με Τους Εργαζόμενους της MEDLOG-MSC Τουρκίας

. Κατηγορία: Διεθνών Σχέσεων

Σήμερα, Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των ταξικών ναυτεργατικών Σωματείων, πραγματοποίησαν κινητοποίηση αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους της MEDLOG-MSC στην Τουρκία.

Η αντιπροσωπεία των συνδικάτων πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία της πολυεθνικής Mediterranean Shipping Company (θυγατρική της οποίας είναι η MEDLOG-MSC) στον Πειραιά καταγγέλλοντας τις απολύσεις και την επίθεση ενάντια στη Συνδικαλιστική Δράση που πραγματοποιεί η εταιρία στην Τουρκία. Συγκεκριμένα η εταιρία MEDLOG-MSC έχει κάνει 130 απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, για να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζομένων στο ταξικό Συνδικάτο Nakliyat-Is(μέλος της ΠΣΟ), ενώ για να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου, ζητά την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου που έχει εφαρμοστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα συνδικάτα έκαναν παρέμβαση στην εργοδοσία και κατήγγειλαν τις πρακτικές της πολυεθνικής ενώ ενημέρωσαν και τους εργαζόμενους για την κατάσταση των συναδέλφων τους στην Τουρκία. Στο τέλος της κινητοποίησης ύψωσαν πανό στην είσοδο της εταιρίας και σημαίες της ΠΣΟ, εκφράζοντας την Αλληλεγγύη τους με τον αγώνα των Τούρκων συναδέλφων.

Φωτογραφίες εδώ: https://plus.google.com/+PamehellasGr/photos

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.